Kui palju lennukeid on korraga taevas?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid
Lennukid Foto: Vida Press

Vaadates taevasse ei pruugi seal näha ühtegi lennukit, kuid kui uudistada mõnd radaripilti, siis on selge, et meie kohal käib väga suur liiklus.

Lennundusandmeid jälgivad ettevõtted nagu FlightAware hoiavad pidevalt silma peal kõikidel lennukitel. Nende hinnangul oli eelmise aasta jooksul ükskõik millisel ajahetkel taevas korraga keskmiselt 9728 lennukit, mille pardal viibis umbes 1 270 406 reisijat, vahendab Travel and Leisure.

Seni on viimase aasta jooksul kõige hõredama liiklusega päev olnud 1. jaanuar 2017, kus kõige rohkem oli korraga taevalaotuses 3354 lennukit. Kõige rohkem lennukeid käis meie pea kohalt üle aga 5. augustil 2016. aastal, kui õhku tõusis kokku 12 856 lennukit.

FlightAware vaatab navigeerimisandmeid kõikjalt maailmast, kasutades lisaks tavalistele radariandmetele ka sõjaväelt ja valitsustelt saadud infot. Ettevõte arvutas lennukeid kokku igal suvalisel hetkel vahemikus 1. juunist 2016 kuni 31. mai 2017. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles