USA elektroonikakeeld Euroopasse siiski ei laiene

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid lennukis
Arvutid lennukis Foto: Vida Press

Ühendriikide ametivõimud kaalusid elektroonikakeelu laiendamist ka tervele Euroopale, kuid nüüdseks on plaan mõneks ajaks vähemalt peatatud. 

Ühendriikide president Donald Trump ja sisejulgeoleku minister John Kelly on mures, et terrorirühmitused plaanivad rünnata mõnd reisilennukit. Seetõttu keelati teatud araabia maadest sisenevatel lendudel ära suurema elektroonika kasutamise ning keelu laienemist plaaniti ka kogu Euroopale, vahendab Independent.

Nüüdseks on aga otsustatud, et vähemalt kohe seda reeglit sisse ei seata ning eurooplased  võivad e-lugerid, süle- ja tahvelarvutid endaga salongi kaasa võtta. Küll on selle reegli üle muret tundnud Euroopa turvalisuseksperdid, kes leiavad, et see muudab lendamise hoopis ohtlikumaks.

Kui salongi ei tohi seadmeid kaasa võtta on reisijad kohustatud need panema äraantavasse pagasisse. Nii satub pagasiruumi aga hulgaliselt liitiumpatareidega seadmeid, mis võivad tekitada tulekahju, mida keegi algstaadiumis ei märka ja kustutada ei saa.

Euroopa poole pealt lubati aga, et siinsetes lennujaamades hakatakse Ühendriikidesse suunduvatel lendudel viima läbi senisest põhjalikumat kontrolli. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles