Kõige rohkem lennukeid on firmal, mis Euroopas lennata ei tohtinud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lion Air lennuk
Lion Air lennuk Foto: Vida Press

Maailmas on üks lennufirma, kel on plaan oma lennuparki viiekordistada, kuid alles eelmise aastani ei tohtinud see ettevõte isegi üle Euroopa lennata.

Indoneesia odavlennufirma Lion Air sõidutab reisijaid peamiselt Kagu-Aasia piirkonnas. Praegu on nende lennupargis 113 lennukit ning 443 lennukile on tellimus juba sisse antud. Teisele kohale jääb American Airlines 285 lennukiga, vahendab Telegraph.

Veel sel nädalal peaks Boeing toimetama oma kõige esimese 737 MAX lennuki just Lion Airile, kes on ühtlasi samale lennukitüübile suurima tellimuse esitaja.

2011. aasta novembris andis Lion Air Boeingusse sisse rekordtellimuse, mille kogusumma oli 22 miljardit dollarit, ületades sellega eelnevat rekordiomanikku Emiratesi, kes tellis 29 737-900 lennukit ja 201 737 Max lennukit. Lisaks on Lion Air tellinud veel ka Airbus A330-300 lennukeid.

2007. aasta juulis keelati Lion Airlil ja ka mõnel teisel Indoneesia lennufirmal Euroopa õhuruumi siseneda, sest arvati, et Indoneesias ei ole lennuturvalisus piisavalt heal tasemel. See piirang tühistati alles eelmise aasta juunis.

Lion Air lendab Indoneesias, Malaisias, Saudi Araabias ja Hiinas 126 erinevasse sihtkohta ning ühtlasi on tegu Aasia suuruselt teise lennufirmaga. Enamik liinidest on siselennud, kuid nad näevad kurja vaeva selle nimel, et laiendada ka rahvusvahelist võrgustikku ning napsata Aasias juhtiva lennufirma koht.

Lion Air loodi 1999. aastal, kuid viimase seitsme aastaga on nad oma numbreid kahekordistanud, pakkudes istekohti kõikidel liinidel kokku kunagise 25 miljoni asemel nüüd 48,7 miljonile reisijale. Lennufirma juhid on äärmiselt ambitsioonikad. Kuigi kaugliinide avamise plaani neil ei ole, plaanivad nad ehitada endale uue lennujaama, sest praegune Jakarta oma jääb neile lihtsalt liiga väikeseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles