Eestlanna soovitab: 7 põhjust, miks reisida Tansaaniasse (1)

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Aafrika idaosas asuvas Tansaania riigis asub Aafrika suurim järv Victoria ning kõrgeim mägi Kilimanjaro. Mida põnevat seal aga veel leidub?

Pariisis elav eestlanna Kertu Tenso kirjutab oma reisiblogis  põhjustest, miks reisida Tansaaniasse: 

1. Zanzibari saare imelised rannajooned

Zanzibari saar oma helesinise vee, vannisooja India Ookeani, valgete liivaste rannajoontega ning rikkaliku troopilise metsaga on parim valik Aafrika rannapuhkuseks. Kuna UV-tase on saarel aga ohtlikult kõrge, tuleb kindlasti kaasa pakkida suure SPF-faktoriga päikesekreem.

2. Hiigelkilpkonnad ja delfiinid

20. sajandi alguses muudeti Zanzibari läheduses asuv karantiinisaar hiigelkilpkonnade pargiks. 1919 aastal tõi Seišelli saarte Briti kuberner sinna kaitseks neli Aldabra hiigelkilpkonna, kes siis kiirelt sugu jätkasid ning tänapäeval elab saarel umbes 150 isendit. Täiskasvanute keskmine kaal on 200 kg ning nii mõnedki tegelased on üle 150 aasta vanad. Kusjuures külalised saavad neid paitada ning toita. Lisaks sellele on saarte ümbruses ülirikas veealune elu ning paljud tuurid pakuvad delfiinidega koos ujumist ning korallide vahel snorgeldamist.

Foto: GINA OWEN/Caters News Agency/SCANPIX
Foto: GINA OWEN/Caters News Agency/SCANPIX Foto: /Caters News Agency

3. Kirevad turud Dar es Salaamis

Tansaania suurima linna Dar es Salaami on kuulus oma värvirikaste ja autentsete turgude poolest. 

4. Keerukas ajalugu

Tansaaniast on üle käinud palju võõrvõime – alates portugallastest ja sakslastest ning lõpetades araablaste ning brittidega. 19. sajandil sai Zanzibari saarest Araabia orjakaubanduse põhisadam. Hiljem said peamistest ekspordiartikliteks erinevad vürtsid ning kohv. Tansaanias on ka mitmeid muuseume ja ajaloolisi monumente. 

5. Isuäratav toit

Tansaania toit on segu traditsioonilisest Aafrika toidust, millel on tugevad Araabia/India mõjutused. Zanzibari saarel pakutakse laialdaselt mereande. 

Foto: The Image Works / TopFoto/Scanpix
Foto: The Image Works / TopFoto/Scanpix Foto: /©The Image Works / TopFoto

6. Päris-elu «Lõvikuningas»

Tansaania on üks maailma parimaid riike, kus safaril käia. Metsik loodus on imeline – lõvidest ja leopardidest kuni kaelkirjakute ja elevantideni. Safari peab seda riiki külastades kindlasti nimekirjas olema. Kahjuks pole tegu kõige taskukohasema seiklusega – kõik maksab alates autode rendist ja lõpetades loodusparkide sissepääsutasudega.

7. Päikesetõus Kilimanjaro mäe juures

Tansaania on Aafrika kõige kõrgema mäe kodukoht. Arvestada tuleb aga sellega, et sinna matkamine on kallis, võtab omajagu aega ning vajab füüsilist vastupidavust.

Taustal Kilimanjaro mägi. Foto: Goran Tomasevic TPX IMAGES OF THE DAY / GORAN TOMASEVIC/REUTERS/SCANPIX
Taustal Kilimanjaro mägi. Foto: Goran Tomasevic TPX IMAGES OF THE DAY / GORAN TOMASEVIC/REUTERS/SCANPIX Foto: GORAN TOMASEVIC/REUTERS
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles