Video: kuidas möödub päev ühes suurimas lennujaamas?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gatwick
Gatwick Foto: Kuvatõmmis

Gatwicki lennujaam Londonis on üks maailma tihedama liiklusega lennujaamu, mida tõestab see video.

Aprill oli lennujaamale ajaloo kõige kiirem. Keskmiselt tõusis igas tunnis sealt õhku 55 lennukit, vahendab Lonely Planet.

Eelmisel kuul käis Gatwicki lennujaamast läbi 3,8 miljonit reisijat, mis tähendab, et eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvas reisijate arv 15 protsenti. Selle üheks põhjuseks oli asjaolu, et Suurbritannias langesid kokku koolivaheaeg ja lihavõtted.

Gatwickis avati lennuväli juba 1920ndate lõpus ning alates 1933. aastast on seda kasutatud reisilennukite teenindamiseks. Lennujaama esindajate sõnul on näha, et reisijate arv kasvab kaugliinidel. Erakordselt suur oli huvi Põhja-Ameerikasse lendamise vastu. Näiteks kasvas New Yorki reisijate arv 56 protsenti.

Omamoodi kaunis video saab alguse päikesetõusul ning katab järgmised 24 tundi, mil sealt tõusid õhku ja maandusid kõiksugused lennukid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles