Riik pildis: kümme kohta, mida Itaalias kindlasti külastada

Manarola Foto: Vida Press
Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Itaalia järvepiirkond

Garda järv
Garda järv Foto: Vida Press

Itaalia järvepiirkond laiub riigi põhjaosas. Kui selle ala lõunakülg on suhteliselt lame, siis põhjapoolsest osast leiab ohtralt lumiseid mäetippe. Imekaunid vaated on turiste kohale meelitanud juba üle saja aasta, kuid millegipärast ei ole Eesti turistid seda enda jaoks veel avastanud. Piirkonna tuntuimad järved on Garda ja Como, kuid ka ükski teine järv ei jää neile kahele alla.

Cinque Terre

Manarola
Manarola Foto: Vida Press

Cinque Terre koosneb viiest väikesest külast, kuid kõige maalilisem neist on Manarola ja Riomaggiore. Selliseid vaateid oleme tavaliselt harjunud nägema postkaartidel ja on uskumatu, et sellised linnad on ka päriselt olemas. Külastus sinna tuleb aga põhjalikult ette planeerida, sest turistirohkuse tõttu on Itaalia valitsus asunud igapäevaseid visiite piirama.

Veneetsia

Veneetsia
Veneetsia Foto: Vida Press

Veneetsia on kindlasti üks parimaid paiku, mida Itaalias külastada. Viimastel aastatel on kohalikud aga astunud turistide vastu sõtta, sest peamiselt käivad seal kruiisireisijad, kes söövad ja ööbivad laevas ning seega linnale mingit kasu ei too. Seega, kui otsustad sinna kaunisse kanalitelinna minna, viida seal paar päeva mõnes hotellis ja söö kõht kohalikus restoranis imehead Itaalia toitu täis. Kokku on seal 118 saart, mis kõik on ühendatud väikeste kaunite sillakestega.

San Gimignano

San Gimignano/vida Press
San Gimignano/vida Press Foto: Vida Presss

San Gimignano on Toscana üks kuulsamaid väikseid linnakesi. Paik saab uhkustada 14 keskaegse torniga, mis on veel alles jäänud kunagi seal kõrgunud 72 tornist. Mäe otsas asuvast linnast avanevad kaunid vaated ümbritsevatele viinamarjaistandustele. Lisaks on seal ka väidetavalt Euroopa parim jäätisepood, mille leti ees lookleb küll ülimalt pikk järjekord, kuid maitseelamus on seda väärt.

Chianti veinipiirkond

Chianti veinipiirkond
Chianti veinipiirkond Foto: Vida Press

Toscana on romantikutele sobiv piirkond ning üks tõeline pärl selles on Chianti veinitee. See hõlmab endas nii Firenzet kui ka Sienat ning kõike, mis nende kahe nädala vahele jääb. Turistid saavad sõita lopsakate viinamarjaistanduste vahel ning kiigata ka veinimõisatesse, mis viivad justkui ajas tagasi.

Sitsiilia

Palermo
Palermo Foto: Vida Press

See saareke on olnud Vahemerel põrkuvate kultuuride keskmes, mistõttu leiab sealt natuke nii mitmestki maailma riigist. Kindlasti tasuks seal uudistada Etna vulkaani, kus inimestel lubatakse vabalt mööda jalutada suitsevatest kraatritest. Lisaks tuleks külastada ka pealinna Palermot, mis on tuntud imehea tänavatoidu poolest.

Sardiinia

Sardiinia
Sardiinia Foto: Vida Press

Siin asuvad Vahemere kõige meeliülendavamad rannad, mille äärde on püsti pandud ka suurepärased restoranid, väikesed baarid ja hurmavad kohvikud. Kui randadest peaks isu täis saama, saab võtta ette tee sisemaale ja matkata kauni looduse keskel.

Genova

Genova
Genova Foto: Vida Press

Sageli ei pööra sellele linnakesele palju tähelepanu, kuid ometi on sel paigal palju pakkuda. Genoval on suur vanalinn, mille ajalugu ulatub tuhande aasta taha. Siit leiab 13. sajandist pärit katedraale, keskaegseid väljakuid ja isegi maja, kus kuulus Cristopher Columbus sündis.

Positano

Positano
Positano Foto: Vida Press

Positano on ranniku üks kauneimaid linnakesi, mis on samuti justkui postkaardilt pärit. Värvikirevate hoonetega tänavad, kust leiab nii väikesed disainipoode kui ka restorane, viivad otse mere äärde. Siin on tunda tõelist Lõuna-Itaalia puhkusehõngu, kus vaatamata majadelt kooruvale värvile on elu ilus ja meel hea.

Milano

Milano / Scanpix
Milano / Scanpix Foto: SCANPIX

Milano on Itaalia tulevikulinn, kus elu käib kiires tempos, innovaatilisusele pannakse ohtralt rõhku ja hästi riides käimine on iseenesestmõistetav. Olgugi, et linnal on pikk ajalugu, on selle elanikud tulnud minevikust ülikiiresti tulevikku. Itaalia disain on üle maailma tuntud, kuid selle juured on surutud Milano pinnasesse, siin leiavad aset Itaalia suurimad moesündmused. Lisaks on linn teinud endale nime ka suurepärase toidukultuuriga. Milano restoranide pastaroad teevad silmad ette paljudele Rooma turistilõksudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles