Pildid: Indoneesias püüab turistide pilke ülimalt kirev väike küla

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikirevad majad
Värvikirevad majad Foto: Kuvatõmmis

Kui elu kipub halliks ja veidi värvi igapäevaelus ei teeks paha, tuleks sammud seada pisikesse Kampung Pelangi külla, kus iga hoone on isemoodi kirevaks võõbatud.

Linnakeses on kokku 233 maja, mis on kõik ehitud vähemalt kolme värviga. Lisaks on seintel ka 3D joonistused, mis annavad silmailu juurdegi. Samuti on kunstilise välimuse saanud ka tänavatel asuvad pingid ning kohalik sild, vahendab Lonely Planet.

Kohalik valitsus eraldas projekti tarbeks 27 000 eurot, lootes, et nii muutub paik turistide jaoks atraktiivseks. Õla pani alla ka Indoneesia ehitajate selts, kes andis nii värve kui leidis ka maalrid. Töö lõpetati eelmisel kuul ning kohalikud elanikud on tulemusest vaimustuses.

Turistide arvu kasvu on olnud juba märgata ning see edendab jõudsalt ka sealset majandust, sest kohalikud saavad tänavatel müüa suveniire või toitu. Eriti sagedasti kipuvad linna aga fotoentusiastid, sest nii värvikirevaid pilte mujalt maailmast naljalt ei saa.

Tulevikus plaanitakse üle võõbata teisedki majad, mis tähendab, et kokku võiks Kampung Pelangis olla 390 värvikirevat hoonet. 

 

#jalanjalan #ambarawa #kampungpelangi #biarhits #anakhits

A post shared by Ilham (@ilham_ju) on

 

 

A post shared by Ilham (@ilham_ju) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles