Maailma kasutuimas lennujaamas maandus esimene reisilennuk

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napoleoni kodu St Helena saarel
Napoleoni kodu St Helena saarel Foto: Vida Press

St Helena saare lennujaam on olnud juba aasta jagu avatud, kuid alles nüüd maandus seal esimene reisilennuk.

Rohkem kui kümme aastat tagasi visati õhku esimest korda mõte avada saarel lennujaam ja alles nüüd jõudsid sina kohale esimesed kuuskümmend reisijat, vahendab Lonely Planet.

Sealne lennujaam avati juba 2016. aasta juunis, kuid üsna pea sai selgeks, et tugevate tuulte tõttu ei saa suured reisilennukid seal maanduda. Seetõttu on lennujaama seni kasutanud vaid väikesed eralennukid.

Saarele saamiseks ja sealt lahkumiseks kasutati siiamaani postiteenuse laevasid. Ometi tekitas lennujaama ehitamine palju pahameelt, sest selle kerkimist rahastas Suurbritannia valitsus. Rahva arvates oli see aga raiskamine, sest ehitati vaid maailma kõige kasutum lennujaam.

Väike St Helena saar asub Aafrika külje all ning see kuulub Suurbritannia koosseisu. 16 kilomeetri pikkusel saarel elab kokku 4500 inimest ja lähim suurem maa-ala asub peaaegu 2000 kilomeetri kaugusel. Peamiselt käivad saarel loodusenautlejad, kes armastavad matkata.

Kuulsust on paik kogunud Napoleoni viimase elupaigana, kus valitseja 1821. aastal suri. Tema kodust on tehtud majamuuseum. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles