Saar, kuhu naisi ei lubata, võib varsti kuuluda UNESCO kaitse alla

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saar Jaapanis
Saar Jaapanis Foto: Vida Press

Lisaks sellele, et salapärasele saarele naisi ei lubata, ei tohi ka mehed, kes saart külastavad, kunagi sellest ühtegi detaili avaldada.

Okinoshima on saar Jaapani külje all, kuhu ei tohi usulistel kaalutlustel juba sajandeid ükski naine oma jalga tõsta. Nüüd plaanib UNESCO võtta saare maailmapärandi nimekirja, vahendab Travel and Leisure.

Saar on koduks Mnakata Taisha Okitsumiya pühamule, kus saab austust avaldada mere jumalannale. Siin hakati läbi viima rituaale, et mööduvad laevad saaksid oma teekonda turvaliselt jätkata. 4.–9. sajandini oli saar Korea poolsaare ja Hiina omavaheliseks suhtluspunktiks.

Arheoloogid on Okinoshimal avastanud üle 80 000 ajaloolise eseme, nende hulgas Korea päritolu kuldsõrmuseid ja Pärsia klaasi. Kõik need leiud on kuulutatud rahvuslikeks aareteks.

Lisaks sellele, et saarele ei lubata ühtegi naist, peavad ka mehed, kes seal randuvad, end puhastusrituaaliks täiesti paljaks koorima ega tohi kunagi rääkida, mida nad saarel nägid või tegid.

Isegi, kui saar võetakse UNESCO maailmapärandi nimistusse, ei muutu reeglid selle kohta, kes seal käia võivad või mida sellest rääkida tohib. Otsus, kas saar võetakse kaitse alla, tehakse juulis. Kui see paik vastu võetakse, on see juba seitsmeteistkümnes paik Jaapanis, millele on antud maailmapärandi staatus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles