Kuus asja, mida sa Islandi kuulsast sinisest laguunist ei tea

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinine laguun
Sinine laguun Foto: Vida Press

Island on tuntud imeilusa looduse poolest ja ühe osana sellest on turistide tähelepanu all alati ka sinine laguun.

Sinine laguun on erakordselt sinise veega kuumaveeallikas, kus saab mõnusalt supelda ning end ravimudaga kokku määrida. Külastajatele lubatakse suurepärast kogemust koos söögi, joogi ja spaa-hoolitsustega, vahendab PopSugar.

1. Sissepääs on üsna kallis

Kõrghooajal ehk juunist augusti lõpuni võib hind kerkida üsna kõrgele. Tavapiletiga saab kaasa ka mudamaski ning selle paketi hind on umbes 50 eurot. Kõige populaarsem on aga pakett, mis maksab umbes 85 eurot ning mille eest saab mudamaski, rätiku, joogi, vetikamaski, hommikumantli, sussid ja võimaluse broneerida koht Lava restoranis. Kui otsustad sinna sööma minna, saad seal ka klaasikese vahuveini.

2. Mõni spaa-mõnu on samuti hinnas

Kõik, kes ostavad kas või kõige odavama pileti, saavad kasutada ka spaa-mõnusid nagu saunad ja puhkeala rahustava muusikaga. Kui tahta aga täispaketti koos lõõgastava veemassaažiga, tuleb rahakotirauad jälle lahti teha.

3. Sinises laguunis on ka eksklusiivne puhkeala

Kui jaksad endale osta eksklusiivpaketi, mille hind on 200 euro kanti, siis saad nautida kõike kõige paremat. Nii saad juurdepääsu eksklusiivsele puhkealale, kus on eraldi dušid ja riietuskabiinid ning tasuta nahahooldustooted. Lisaks on seal peenelt disainitud mööbel, kamin ja ka väliala. Korraga lubatakse sinna vaid 12 klienti, seega saab nautida ka privaatsust.

4. Laguuni juures on ka restoran ja kohvik

Lava restoran on ehitatud kalju sisse ja sealt avaneb vaade laguunile. See paik on paras romantilistele õhtusöökidele. Kui soovida aga midagi tavalisemat, siis tasub külastada sealset kohvikut, kus saab haarata kiire ampsu või lonksu kohvi.

5. Joogi saamiseks ei pea laguunist välja ronima

Laguunis on ka ujuvbaar, kus müüakse mahlajooke, veini ja õlut. Samuti ei pea raha kaasas kandma, sest nagu spaades ikka, antakse sisenemisel käepael, mis registreerib ka kõik kulutused.

6. Sinine laguun ei ole tegelikult looduslik

Laguun moodustus reservuaarina veest, mis jäi üle geotermaalelektrijaamast. Inimesed märkasid selle vee tervendavat mõju ja hakkasid seal suplemas käima. 1999. aastal suunati vesi ümber aga paika, kus see praegu asub. Pead vee alla pista ei maksa, sest kuigi nahale on sel tervendav mõju, siis värvitud juuksed võib see peast lihtsalt ära kiskuda. Selle vältimiseks jagatakse laguuni ääres ujumismütse ning palsamit, mida kaitseks juustesse panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles