Leinav ema süüdistab lennufirmat tütre tuha kaotamises

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
American Airlines
American Airlines Foto: Vida Press

Lennufirmade halb käitumine on viimasel ajal saanud palju tähelepanu, kuid selle leinava ema lugu šokeerib ka kõige kannatlikemaid reisijaid.

American Airlines ei lubanud naisel pagasit, kus sees oli ka tema surnud tütre tuhk, lennukisse võtta ja käskis tal selle panna äraregistreeritava pagasi hulka. Lennu ajal suutis ettevõte kohvri koos tuhaga aga ära kaotada, mistõttu plaanib naine nüüd nad kohtusse kaevata ja nõuda vaevatasuks kümme miljonit dollarit, vahendab news.com.au.

Iddy Pierre-Canel soovis lennata Tusconist Arizonast Baltimore'i Marylandis. Naise advokaadi Lorraine Morey sõnul ei arvestanud lennufirma sellega, et pagasis oli tütre tuhk ning nad nõudsid endiselt pagasi ära andmist.

Pierre-Canel mäletab, et ühel hetkel võtsid lennujaamatöötajad pagasi enda kätte ning ta arvas, et nad aitavad tal seda lennukisse viia. Kuna ta oli endast väljas ja nutnud ei olnud ta mõtlemine enda sõnul adekvaatne. Alles lennukis märkas naine, et kohver pole tema juures.

Pardameeskond kinnitas, et naise kohver oli ära antud registreeritava pagasi hulka, kuid nad lubasid, et tema kott on esimene, mis lennukist välja tõstetakse ja see toimetatakse kohe ka temani.

American Airlinesi esindaja väitel ei olnud lennufirma aga pagasi sisust teadlik. «Kui me oleks teadnud, et selles on tuhk, oleksime palunud urni välja võtta või leidnud kohvrile sobiva koha».

Lennufirma lisas, et ka pärast pagasi kadumist koostatud raportis ei kirjutanud naine üles, et selles oleks olnud urn. Koguväärtuse hindas naine 24000 dollarile, kuid urnist ei olnud juttu.

Morey selgitas, et urni ei olnud võimalik kirja panna, kuna sellele ei saaks lisada rahalist väärtust, kuid urni olemasolu kohvris ja lennufirma teadlikkust sellest kinnitavad ohtrad e-kirjad, mida mõlemad osapooled vahetasid.

Kohvri ülesleidmiseks ja Pierre-Canelini toimetamiseks kulus American Arilinesil 19 päeva. Naise sõnul soovis ta tütar, et tuhk puistataks Hawaii lähistel merre, Lõuna-Prantsusmaale, Veneetsia rannikule ja ka Austraalia rannikule.

Pierre-Canel käib hetkel kohut ka elukindlustusfirmaga, kus teda süüdistatakse pettuses. Selles juhtumis esindab teda teine advokaat, kud Morey hinnangul ei ole naisel midagi varjata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles