Mees kaebas lennufirma kohtusse, sest pidi istuma «rasvunute» kõrval

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaalulised naised
Ülekaalulised naised Foto: Vida Press

Austraalia meest võib oodata ees kopsakas vaevatasu, sest American Airlines sundis teda istuma kahe rasvunud kliendi kõrval, vaatamata sellele, et mees seda ei soovinud.

Michael Anthony Taylor kaebas American Airlinesi kohtusse ja nõuab vaevatasuks 67 000 eurot, sest ta pidi 14-tunnisel lennul Sydneyst Los Angelesse istuma kahe «tugevalt rasvunud» inimese kõrval, vahendab New York Post.

67-aastase Taylori sõnul keelas pardameeskond tal istekohta vahetada, mistõttu pidi ta suurema osa aja lennust «küürutama, põlvitama või seisma». Taylori istekoht oli tavaklassis akna all, kuid ta väitis, et kaks paksu reisijat tungisid tema isiklikku ruumi.

Ta lisas, et vahejuhtum põhjustas talle ala- ja ülaselja vigastusi, sinikaid kaelal ning sellest tulenevalt võivad mõned vigastused jääda ka püsivaks. «Mul ei ole mingit viha nende inimeste vastu minu kõrval. Lennufirma oleks pidanud mind panema meeskonnatoolile või liigutama inimesi ringi, kuid nad ei teinud midagi».

Taylorit esindav advokaat Thomas Janseni sõnul võib see kohtujuhtum muuta seda, kuidas kliente lennukites paigutatakse ja see võib panna lennufirmasid ka pingutama tavaklassi mugavamaks muutmise nimel.

American Airlinesi sõnul on nad alles kohtuteate kätte saanud ning vaatavad nüüd üle kõiki kaebuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles