Delta Air Lines tõstis pere lennukist välja ja ähvardas neid vanglaga

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delta Air Lines
Delta Air Lines Foto: JOE RAEDLE/AFP/Scanpix

Ühendriikide lennufirma Delta Air Lines nõudis, et pereisa annaks ülebroneeringu tõttu ära oma kaheaastase lapse koha, mille eest mees oli tegelikult maksnud. 

Brian Schear ja tema naine Brittany soovisid sõita Hawaiilt Los Angelesse koos oma kahe lapsega, kellest üks oli üheaastane ja teine kaheaastane. Enne õhkutõusu aga paluti perel lennukist lahkuda, vahendab Insider.

Esialgu üritas Delta Air Linesi meeskonnaliige veenda Schearide peret, et nad peaks oma kaheaastase poja sülle võtma ja tema koha loovutama teisele reisijale, kes ülebroneeringu tõttu muidu lennukisse ei mahuks.

Scheari sõnul olid nemad aga lapse istekoha eest maksnud ega kavatsenud seetõttu sellest kohast loobuda. Stjuuardi sõnul aga ei tohiks kaheaastane laps üldse oma istmel ollagi, vaid peakski reisima vanemate süles.

Samas soovitab Delta Air Lines vanematel alati oma lastele soetada turvaiste, et nad saaksid istuda oma kohal. Samasugust nõu annab ka Ühendriikide lennuamet, kelle hinnangul on lastel nii turvalisem lennata.

Seejärel hakkas pardameeskond perekonda aga vanglaga ähvardama. «Te kas annate oma koha ära, või te lähete vanglasse, teie naine läheb vanglasse ja teie lapsed võetakse teilt ära,» sõnas Delta meeskonnaliige.

«Emale, kellel on ühe- ja kaheaastane laps, ei ole vahet, kas see vastab tõele või mitte, see hirmutas mind,» rääkis Brittany.

Delta Air Lines vabandas hiljem juhtunu pärast. «Meil on kahju, et klientidel oli selline ebameeldiv kogemus Deltaga ja me oleme nende poole pöördunud, et pakkuda neile kompensatsiooni ja maksta tagasi piletiraha. Delta eesmärk on alati klientidega koostööd teha ja leida nende reisiprobleemidele lahendus. Sellel korral seda ei juhtunud ja me vabandame». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles