Hirmuäratav video: AirAsia lennuk pärast väga tugevat turbulentsi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
turbulents
turbulents Foto: Kuvatõmmis

AirAsia lennuk oli teel Taipeist Kuala Lumpurisse, kui sattus tugeva turbulentsi meelevalda, mille tagajärjel lendasid lennukis ringi nii inimesed kui ka asjad.

Videost on kuulda, kuidas pärast turbulentsi küsib hirmunud häälega naine «on ta surnud?». Pardameeskond hoiab kramplikult kinni ümbritsevatest esemetest. Vaatamata olukorra tõsidusele, keegi 300 reisijast siiski surma ei saanud, kuid vigastatuid oli viis, vahendab news.com.au

Kuigi videopildist palju aru saada ei ole, on kuulda, kuidas nii reisijad kui ka pardameeskond tekkinud situatsiooni omavahel arutavad. Nii on üks mures, et ega ta teisele liialt peale ei vaju, samuti on kuulda, kuidas üritatakse aidata üht vigastatud reisijat.

AirAsia sõnas hiljem oma avalduses, et lennuk maandus turvaliselt Kuala Lumpuri lennujaamas ja viiele viga saanud reisijale tulid arstid lennujaama vastu. Kõigi teiste eest hoolitses lennujaama personal.

Tugev turbulents võib tulla ootamatult, mistõttu on oluline, et reisijatel oleks turvavöö kinnitatud terve reisi vältel, isegi kui kõik paistab korras olevat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles