Komodo varaan ründas Indoneesias turisti

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komodo varaan saagiga
Komodo varaan saagiga Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Singapurist pärit turist sattud Indoneesias Komodo varaani rünnaku alla, mille tagajärjel sai mees tõsiseid vigastusi ning ta viidi haiglasse.

50-aastane Lon Lee Allee külastas Indoneesias asuvat Komodo rahvusparki, kus liiguvad ringi ka sama nime kandvad varaanid. Hiiglaslikud sisalikud on kiskjad ja otsivad endale õhtusöögiks tavapäraselt külaelanike sead või kitsed, vahendab Telegraph.

Ka Allee oli vahetult enne rünnakut näinud, kuidas varaan oma järjekordse saagi kallal maiustab, kuid see turisti eemale ei peletanud. Kohalikud küll hoiatasid teda, et ta ei tohiks varaanile liialt lähedale minna, kuid millegipärast see meest ei heidutanud.

«Ta pidi liiga lähedale minema. Komodo varaanile ei meeldi, kui teda söömise ajal segatakse,» sõnas rahvuspargi direktor härra Sudiyono.

Kohalikud päästsid Allee varaani haardest ja viisid ta haiglasse, kus raviti tema tõsiselt viga saanud jalga. «See on esimene juhtum viimase viie aasta jooksul, kus Komodo varaan ründab inimest,» rääkis Sudiyono.

Ta lisas, et kõik turistid peaksid parki külastama ja varaanide elu uudistama koos giididega. «Ärge kunagi seadke ohtu oma tervist, sest üritate giidi arvelt raha säästa».

Komodo varaanid on suurimad sisalikud maailmas. Nad võivad kasvada kolme meetri pikkuseks ja kaaluda 70 kilogrammi. Varaanid elavad mitmel Indoneesia saarel, kus nad peavad jahti erinevatele lindudele ja loomadele. Tavapäraselt nad inimesi ei ründa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles