Suur lennufirma vähendab Trumpi tõttu ühendusi USAga

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emiratesi lennuk
Emiratesi lennuk Foto: Vida Press

Trump tegi teatud riikidest Ühendriikidesse reisivate turistide elu üsna keeruliseks, keelates mõne riigi kodanike sisenemise täielikult ning samuti kehtestas ta mõnest riigist väljuvatel lendudel elektroonikakeelu.

Lähis-Ida suurim lennufirma Emirates teatas, et vähendab Trumpi kehtestatud reeglite tõttu lennuühendusi Ameerika Ühendriikidega. Kuna mitme riigi kodanikud ei saa enam Ühendriikidesse lennata, on kahanenud ka nõudlus, vahendab Travel and Leisure.

«Me saame kinnitada, et vähendame ühendusi 12 linnalt viiele,» ütles Emiratesi lennufirma esindaja. Lisaks hakatakse Fort Lauderdale'i ja Orlandosse senise seitsme korra asemel lendama viis korda nädalas. Juunis tühistatakse pool lendudest Seattle'isse ja Bostonisse ning edaspidi saab sinna vaid korra päevas.

«See on majanduslik otsus, mis tuleneb otseselt vähenenud nõudlusest USAsse reisimise suhtes. Ühendriikide valitsuse hiljutised otsused viisade jagamisel, turvakontrolli ja elektroonikakeelu osas on otseselt mõjutanud reisijate huvi ja soovi Ühendriikidesse reisida,» seisis Emiratesi avalduses.

Kuni tänavu jaanuarini, mil esimesed keelud rakendati, oli huvi Ühendriikidesse reisimise vastu suur. Emiratesi hinnangul oli soov sinna reisida isegi järjest kasvamas. Alates keelu kehtestamisest on piletimüügis aga tekkinud tugev langus.

«Me jälgime olukorda väga pingsalt ja kohe, kui avaneb võimalus, suurendame taas USA ühendusi,» kinnitas Emiratesi esindaja.

Emirates lendab praeguse lennugraafiku alusel Lähis-Ida ja Ühendriikide vahel nädalas 101 korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles