Populaarse jalakäijate silla ületamise eest hakatakse raha küsima

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carrick-a-Rede
Carrick-a-Rede Foto: PETER MUHLY/AFP/Scanpix

1755. aastal ehitatud Carrick-a-Rede'i rippsild on olnud turistide meelispaigaks, kuna see pakub piisavalt närvikõdi ning sealt avanevad imelised vaated.

Atlandi ookeani kohal 30 meetri kõrgusel asuv sild viib pisikesele Carrick-a-Rede saarekesele, kust avanevad samuti imekaunid vaated ümbritsevale loodusele, vahendab Travel and Leisure.

Kuna sild on muutunud aga niivõrd populaarseks on otsustatud selle ületamine maksustada. Sellega loodetakse koormust sillale vähendada.

Silla panid püsti 1755. aastal kohalikud lõhekalamehed. Nii ei pidanud kalurid enam sõltuma paatidest ja said paremini saarele liikuda. Piirkonna saastatus muutus aga nii suureks, et 2002. aastal lõpetati seal igasugune kalapüük.

Kuigi silda on täiesti ohutu ületada, pakub see ikka piisavalt närvikõdi, kuna selleks asub sild piisavalt kõrgel ja pealtnäha ei ole tegu kõige tugevama ehitisega. Paljud turistid kasutavadki saarele jõudes võimalust laevaga maismaale tagasi sõita. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles