Seitse korda kui lennujaamas on tõeline jama kokku keeratud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaam
Lennujaam Foto: Vida Press

Lennujaama läbimine võib olla puhkuse kõige keerulisem osa, sest võidelda tuleb suure rahvahulgaga, seista lõpututes järjekordades ning samal ajal jälgida, et ükski asi maha ei unune. 

Travel and Leisure on pannud kokku nimekirja juhtumitest, kui lennujaamas on keeratud kokku tõeline või tõeliselt naljakas jama.

1. Lennufirma kaotas ära tegevjuhi pagasi

Alaska Airlines suutis eelmisel aastal kaotada ära oma tegevjuhi pagasi. Kuigi kohver jõudis omanikuni päev hiljem, oli see juba teine kord, kui mehe enda ettevõte tema pagasi ära kaotas.

2. Pildid pardakaardist postitati sotsiaalmeediasse

Iga kord, kui sotsiaalmeediasse postitatakse midagi isiklikku, on kurjategijatel võimalus kaevata välja veidi rohkem infot. Ilmselt ei postitaks keegi pilti krediitkaardist, seega milleks panna üles foto, kus on nimi, sihtkoht, vahemaandumised ja triipkood. Selle info põhjal saavad oskuslikud ja pahatahtlikud inimesed muuta nii mõndagi, sealhulgas ka sihtkohta.

3. Vale passiga saab lennukisse

Hiljuti jõudis avalikkuse ette juhtum, kus britist reisisell sõitis Saksamaale, kasutades tüdruksõbra passi. Kummaliseks teeb asja see, et keegi viga ei märganud ning ta lasti rahulikult lennukisse. Ka mees ise ei olnud eksimust tähele pannud ja sai sellest aru alles siis, kui oli juba sihtkohta jõudnud.

4. Lennuturvalisus on auklik

Ka julgestusmeeskonnale tehakse aeg-ajalt kontrollkäike, veendumaks, et nad suudavad kõik keelatud esemed leida. Selliseid proovilepanekuid on Ühendriikides tehtud juba viimased kümme aastat ning selgus, et 95 protsendil juhtudest on kontrollkäigu tegijatel õnnestunud keelatud ese endaga kaasa võtta.

5. Hüljatud lennukid

2015. aastal jättis keegi kolm kaubalennukit Malaisia lennujaama õhkutõusu- ja maandumisrajale. Lennukitest ei leitud mingit infot, mistõttu pandi kohalikku lehte kuulutus, et omanik tuleks viiks lennukid ära.

6. Liiga pikad järjekorrad vihastavad reisijaid

Suurtes lennujaamades on turvakontrollieelsed pikad järjekorrad üsna tavapärased. Kord aga vihastas üks neiu niivõrd, et otsustas end protsessi kiirendamiseks järjekorras aluspesu väele koorida. Arusaadavalt ei toiminud see päris nii, nagu ta oleks soovinud.

7. Kõikvõimas sotsiaalmeedia

Inimesed kasutavad järjest enam ära sotsiaalmeedia võimalusi ning nii on ringlema sattunud videod sellest, kuidas pagasimeeskond kohvritega tegelikult ümber käib. Videoid on päris õõvastav vaadata, sest sellise käitumise puhul ei jääks ükski õrnem asi kohvris terveks.

Vaata üht sellist videot siit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles