Reisijaga jõhkralt käitunud turvatöötaja saadeti sundpuhkusele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisija väljaviskamine United Airlinesi lennult
Reisija väljaviskamine United Airlinesi lennult Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Nädalavahetusel leidis Chicagos aset juhtum, kus lennujaama turvatöötajad kasutasid ühe United Airlinesi reisija peal füüsilist jõudu, et ta lennukist eemaldada.

Chicago lennuameti hinnangul ei käitunud üks kolmest turvatöötajast vastavalt kehtestatud reeglitele ja selle tulemusena saadeti ta kuni uurimise lõpetamiseni sundpuhkusele. «Turvatöötaja käitumisviisi lennuamet loomulikult heaks ei kiida,» vahendas Telegraph lennuameti avaldust.

Mees, kes lennukist eemaldati, on enda sõnul arst ning pidi järgmisel hommikul Louiseville'is kohtuma patsientidega. Ühtlasi võttis mees ühendust oma advokaadiga.

Unitedi lennufirma esindaja sõnas, et töötajad järgisid vaid kehtestatud protseduure ning kõik tehti õigesti, sest lennuk pidi lõpuks väljuma. Lennufirma tegevjuht Oscar Munoz vabandas juhtunu pärast ning avaldas ka kahetsust.

Samas kinnitas ta töötajatele saadetud kirjas, et viimased käitusid õigesti ning vastavalt reeglitele. «Meie töötajad järgisid sellise situatsiooni lahendamiseks kehtestatud reegleid. Kuigi mul on äärmiselt kahju, et midagi sellist juhtus, ma seisan siiski kõigi teie selja taga ja ma tahan teid kiita, et te andsite endast kõik, et me saaksime korralikult lennata,» seisis kirjas.

Ta lisas, et uurimine on näidanud, et esialgu käituti reisijaga viisakalt, kuid mees muutus ise vaenulikuks ja rikkus korda, mistõttu tuli ta ka lennult eemaldada.

Sotsiaalmeediasse lekkinud videost on näha, kuidas kolm turvatöötajat tirivad jõuga oma istekohalt ja lennukist välja ühe reisija, kes tegelikult ei olnud midagi valesti teinud. United Airlines pidi ootamatult lennutama nelja meeskonnaliiget, kellele ei olnud kohti arvestatud. Seetõttu pidi neli inimest oma kohast lennukis loobuma. Kuna vabatahtlikke ei leidunud, tehti see otsus meelevaldselt.

Kaasreisijad olid juhtunust väga šokeeritud ning avaldasid samuti imestust turvatöötajate käitumise üle. Vägivaldse eemaldamise käigus löödi mehe nägu veriseks. Kaasreisijad küsisid ka, et miks ei võiks meeskonnaliikmetele lihtsalt autot rentida, et nad järgmiseks päevaks sihtkohta jõuaks. «Kõik olid šokeeritud ja sellisest käitumisest tülgastatud. Lennukis oli ka lapsi, kes kõik olid sellest samuti väga häiritud,» sõnas üks reisijatest. Nendele ja ka teistele kaebustele vastust aga ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles