Psühholoogiline nipp, mis aitab järgmiseks reisiks raha säästa

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästmine
Säästmine Foto: SCANPIX

Raha säästmine, olgugi, et unistuste reisi jaoks, on üsna keeruline, ikka tuleb igapäevaelus ette hetki, kus tundub, et seda raha on mujale vaja. 

Inimesed lähenevad raha säästmisele üsna sarnaselt. Meid motiveerivad positiivsed asjad, mille poole me püüelda soovime. Need, kes soovivad säästa raha reisi jaoks, võivad selleks leida endale uue ja tulusama töökoha või investeerida, vahendab Travel and Leisure.

Algust teha on lihtne, hoopis keerulisem on rajal püsida. Järgmise sammuna liigutaksegi negatiivse emotsiooni vältimise rütmis ehk tehakse kõik selleks, et ei tekiks tagasilööke. Nii jäetakse ära kallid õhtusöögid või muud ostud.

Uue sammuni sageli aga ei jõuta ja tihti jäädakse vanasse rütmi kinni. Teadlaste hinnangul peaks alustama teisest sammust ehk raha kogumisel kasutama vältimise strateegiat. Nii ei pea ka investeerima, vaid tuleks lihtsalt panna raha otse reisieelarvesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles