Uus teenus muudab eralennukiga lendamise odavamaks kui rongisõidu

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike lennuk
Väike lennuk Foto: SCANPIX

Lühemate otsade läbimiseks võib mõistlikum olla isegi eralennukiga lennata, kui maksta rongi- või bussipileti eest.

Inglismaal on  rongipiletid üsna kallid, mistõttu võib ühest riigi otsast teise minek muutuda üsna kulukaks. Kui reisida pisikese eralennukiga on võimalik aga oluliselt säästa, vahendab Indpenendent.

Londonist Newcastle'isse sõites peab rongipileti eest välja käima 171 eurot, kuid sama tee saab läbida eralennukiga vaid 78 euro eest. Siiski ei saa selle raha eest nautida eralennukite luksust. Wingly teenus viib omavahel kokku hobipiloodid ja inimesed, kel on vaja reisida.

Nii saavad tavakodanikud soodsa hinna eest reisida ning hobipiloodid katsetada uusi lennuradu ja praktiseerida lendamist. Hobipiloodi nimetus kõlab küll veidi hirmutavalt, kuid kõik nendest on siiski täielikult koolitatud ja neil on käes ka piloodiload.

Vahendaja Wingly leheküljel saab välja panna ka enda soovitud marsruudi, mille peale võivad piloodid reageerida ja pakkuda välja omalt poolt hinna. Nii on tegu justkui sõidujagamisteenusega kuid taevalaotuses.

Küll ei tohiks sellistesse lennukitesse istuda need, kes kardavad lennata, sest masinad on võrdlemisi väikesed, paljudel neist on vaid neli istekohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles