Kuus üllatavat asja, mille eest võib reisija lennult eemaldada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dekoltee
Dekoltee Foto: Vida Press

Kui ostad lennupileti, ei tähenda see veel tingimata, et jõuad takistusteta sihtkohta, sest kui käitud halvasti või riietud valesti võidakse sind lennukist minema saata.

Lennuki pardal on meeskonnal täielik õigus reisijaid vajadusel lennukist «välja visata», seega tuleks sisenedes veenduda, et käitud hästi ja ka üldine hügieen on korralik, vahendab Insider.

Arusaadavalt ei lasta lendu kaasa teha reisijatel, kes on tugevas joobes või neil, kes käituvad vägivaldselt. Siiski ei pea lennult eemaldamiseks olema ainult nii mõjuvaid põhjuseid, vaid piisab ka palju vähemast.

Sa lõhnad halvasti – peaaegu kõigil Ameerika Ühendriikide lennufirmadel on kliendilepingus klausel, mis lubab pardameeskonnal haisvad kliendid pardalt eemaldada. Seega tuleks veenduda, et enne lennukisse istumist oled vähemalt natukenegi deodoranti kasutanud.

Sa oled paljajalu – see on küll peamiselt vast turvalisuskaalutlustel, kuid kindlasti mängib siin rolli ka hügieen ning teiste reisijate mugavus.

Riietud väljakutsuvalt – lennukisse ei tohi siseneda liialt väljakutsuva riietusega. Kuigi see on alati pardameeskonna otsustada, milline riietus on liiga väljakutsuv, on inimesi välja visatud näiteks liialt suure dekoltee pärast, liiga madalal kantavate pükste või ka roppude kirjadega särgi pärast.

Sa oled liiga suur – kõik reisijad peavad mahtuma oma istmele ning saama kinnitada turvavöö. Kui turvavööd ei ole võimalik kinnitada, ei lase meeskond sul ka lennata.

Sa oled tüütu – selleks ei pea käituma vägivaldselt, vaid lihtsalt häirima oma olekuga teisi reisijaid. Kui suudad piisavalt teistele närvidele käia, võib pardameeskond samuti otsustada sind lennult eemaldada.

Sa oled käeraudades – mõnikord on politseil vaja transportida kurjategijaid, kuid lennufirmad on jätnud endale õiguse selle teenuse pakkumisest keelduda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles