Mis saab hotellides kasutatud seepidest?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hügieenitarbed hotellides
Hügieenitarbed hotellides Foto: Vida Press

Sageli on hotelli vannitoas klientidele kasutamiseks väikesed seebid, mida enamik peatujaid kunagi lõpuni kasutada ei jõua.

Ameerika Ühendriikides tegutseb ettevõte, kes võtab endale hotellide kasutatud seebid, et teha neist uusi seepe ja viia neid seejärel piirkondadesse, kus neid vaja võib minna. Hotellid maksavad kuus 50 senti iga toa eest, et Clean the World ettevõte nende seebid kokku korjaks, vahendab Travel and Leisure.

Clean the World projekt teeb koostööd ka teiste suurfirmadega, nagu Unilever, ning kasutab seebitootmises ka selle ettevõtte seepe. Kui kasutatud seebid jõuavad organisatsiooni lattu – Indias, Las Vegases, Hongkongis, Orlandos või Montrealis –, sulatatakse seep üles ja sellest tehakse uus hügieenivahend.

Uued seebid pakendatakse ja saadetakse maailma heategevusorganisatsioonidele ja MTÜdele, sealhulgas ka Punasele Ristile.

2016. aastal valmistas Clean the World üle seitsme miljoni seebi ja koostas 400 000 hügieenikomplekti. Nendest seepidest läks 500 000 Haitile ja Bahamale, inimestele, kes kannatasid orkaan Matthew' tõttu.

Ettevõte kasutab ära ka poolikud šampoonid, dušigeelid ja palsamid. Kui pudelid on vähem kui kolmveerandi jagu täis, töödeldakse need ümber ja pannakse hügieenikomplektidesse, mis saadetakse maailma eri paikadesse kodutute varjupaikadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles