Soome ajakiri eemaldati Krimmi puhkusereklaami tõttu ringlusest

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimm
Krimm Foto: Evgeniy Maloletka/AP/Scanpix

Soome raudtee VR võttis oma Allegro ajakirja ringlusest maha, kuna üks ajakirjanikest oli avaldanud Krimmis puhkamist reklaamiva artikli.

Allegros avaldatud reklaamid jõudsid laiema avalikkuse ette tänu Ilta-Sanomate ajakirjanikule, kes need sotsiaalmeediasse postitas. Ajakirja veergudel reklaamiti Krimmi sõitmist nii rongi, bussi kui ka laevaga, vahendab yle.fi.

Soome ei ole aga anneksiooni tunnistanud. Allegro ajakirja jagati rahvusvahelistel rongiliinidel ning seda avaldatakse koostöös Vene rongiettevõtte RZDga. Soome raudtee VR esindajad selgitasid, et nemad reise Krimmi ei paku, kuid sellele vaatamata on otsustatud ajakiri ringlusest eemaldada.

Kolm aastat tagasi sattus ajakiri samuti turmtule keskele, kui nad keeldusid avaldamast reklaami Helsingi ühele geiklubile. Põhjuseks toodi asjaolu, et Allegro allub nii Soome kui Vene seadustele ning Venemaal on homoseksuaalsus illegaalne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles