Estravel laieneb USAsse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estraveli juht Anne Samlik
Estraveli juht Anne Samlik Foto: Andres Haabu

Eesti suurim lennu- ja reisiagentuur Estravel AS avas USA tütarfirma Phoenixis, Arizona osariigis. Estravel on esimene reisiagentuur Balti regioonis, kes on USA turule jõudnud.

Estraveli tegevjuhi Anne Samliku sõnul on USA turule laienemisest kasu eelkõige koduturu eestimaalastest klientidel. 

«Eesti inimestest Estraveli kliendid saavad nüüdsest reise osta USA siseturu soodushindadega, mis on kättesaadavad vaid Ühendriikides registreeritud reisiagentuuridele või USA residentidele. Eesti tuhandetele era- ja äriklientidele on see tugev argument, miks eelistada Estravelit.»

Sajaprotsendiliselt Estravelile kuuluva ettevõtte nimi on Preferred Travel Services LLC. Ettevõtte büroo ja klienditeenindus asuvad USA suuruselt viienda linna Phoenix'i Biltmore’i linnaosas. Ettevõttes asub stardihetkel tööle viis inimest.

Tütarfirma avamisel Phoenixis ütles Estraveli põhiaktsionär ja juhatuse liige Aivo Takis, et Estravelile on ühtaegu privileeg ja suur väljakutse olla esimene USA reisiteenuste turule sisenev reisiagentuur Eestis ja terves Balti regioonis.

«Iga nurga alt vaadatuna on tegu unikaalse ja maailma suurima turuga.  Ehkki oleme siinse keskkonna mastaape arvestades väiketegija, on meil ärieduks kõik eeldused olemas, sealhulgas kontsernisisene sünergia,» selgitas Takis uuele turule mineku erilisust. 

Preferred Travel Services'it juhib Eestist pärit turismiprofessionaal Olja Müürsepp, kes on viimased 28 aastat elanud Los Angelesis ja Phoenixis. Viimased 20 aastat töötas Olja USAs maailma suurima reisibüroo American Express Travel tippspetsialistina. Olja alustas oma erialast karjääri 80ndatel aastatel Eestis, töötades reisibüroos Sputnik siseturismi spetsialistina.

Estravel on Eesti  vanim ja suurim lennuagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis tegutseb alates 1988. aastast ning omab otse või tütarfirmade kaudu reisibüroosid viies riigis - lisaks Eestile ka Lätis, Leedus, Austraalias ja alates tänasest ka USAs.

Estraveli kontsernis töötab üle 190 inimese ja eelmise aasta konsolideeritud käive oli 77 miljonit eurot. Estravel AS kuulub sajaprotsendiliselt Eesti ettevõtjatele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles