Kolleegid leidsid napilt enne lennu algust kokpitist maani täis piloodi

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piloot tahtis purjuspeaga lendama minna.
Piloot tahtis purjuspeaga lendama minna. Foto: SCANPIX

Kokpitist teadvusetult leitud piloot tõi pudelitäie viina joomise vabanduseks põhjuse, et ta on järjest tööl olnud kolm ja pool korda rohkem kui tohiks.

Piloodi Miroslav Gronychi jutt oli tol päeval segane ning ta vaevu suutis püsti seista, kuigi tegelikult oleks ta pidanud juhtima Kanada-sisest lendu Calgaryst Reginasse, kirjutas Telegraph. Pärast vahelejäämist oli ta nõus pardalt lahkuma, kuid jõudis vaid salongini, kus siis koheselt magama jäi.

Slovakk, kes töötas Kanada odavlennufirmas Sunwing, tunnistati Calgary kohtus süüdi. Mees ütles vaid, et ta tunneb väga häbi ja kahetseb tehtut. Kohtu sõnul oli 105 inimese elu ohtu panemine kriminaalne.

Gronych pidi juhtima lendu, mis oli mõeldud väljuma kell seitse hommikul. Piloot jõudis väravasse alles 7.05, kuigi oleks pidanud kohal olema tund enne väljumist. Meeskond sai kohe aru, et mees pole lennuki juhtimiseks sobivas vormis.

Lennukisse sisenedes üritas Gronych pool minutit oma jopet nagisse saada, samal ajal vaevu püsti püsides. Kui kolleeg palus piloodil lennukist lahkuda, siis oli mees sellega nõus. Samal ajal, kui kolleeg lennukeskust teavitas, läks piloot edasi kokpitti ja jäi seal nägu vastu klaasi magama. Seejärel viidi ta lennukist jõudu kasutades minema ning politsei oli tal lennujaamas vastas, et mees arreteerida.

Piloodi hotellitoast leiti 739 milliliitrine tühjaks joodud viinapudel. Sunwingi sõnul ei tolereeri nad mingisugustki alkoholi joomist 12 tundi enne lendu ja töötajaid on õpetatud märkama kahtlases olekus kolleege.

Gronych jääb vahi alla kuni 3. aprillini, mil selgub tema edasine saatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles