Tšehhi loomaaias lõigatakse ninasarvikutel igaks juhuks sarved maha

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi loomaaia ninasarvikutel lõigatakse sarved maha
Tšehhi loomaaia ninasarvikutel lõigatakse sarved maha Foto: Simona Jirickova/AP/Scanpix

Tšehhi loomaaias Dvur Kraloves elab 21 ninasarvikut, kelle sarved maha lõigatakse, et vältida nende sattumist salaküttide kätte.

Dvur Kralove loomaaed asub 150 kilomeetri kaugusel Prahast. Seal elab 17 musta ninasarvikut ja neli valget ninasarvikut. «Otsus sarved eemaldada ei tulnud kergelt,» vahendas loomaaia direktori Premysl Rabasi sõnu Telegraph.

«Siiski risk, millega ninasarvikud hetkel mitte ainult looduses vaid ka loomaaedades silmitsi seisavad on liiga suur ja loomade turvalisus on meie esmane mure. Sarveta ninasarvik on kindlasti parem kui surnud ninasarvik,» kinnitas Rabas.

Tšehhi loomaaias lõigatakse ninasarvikutel sarved maha. / Scanpix
Tšehhi loomaaias lõigatakse ninasarvikutel sarved maha. / Scanpix Foto: HANDOUT/REUTERS

Loomaaia sõnul tuimestatakse ninasarvikud sarve mahalõikamise ajaks, kuid üldiselt ei ole tegu valusa protseduuriga ning tegelikult kasvavad sarved ajapikku ka tagasi.

7. märtsil murdsid salakütid sisse Prantsusmaa loomaaeda ja tapsid ühe ninasarviku just tema sarve pärast. See on esimene säärane juhtum Euroopas. Thoiry loomaaia avalduses seisis, et kilogrammi ninasarviku sarve eest sai 2015. aastal mustal turul 51 000 eurot.

Mõni nädal tagasi teatas ka Belgia Pairi Daiza loomaaed, et plaanib loomadel sarved maha lõigata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles