Lummav video: vabasukelduja ujub koos mõõkvaaladega

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõõkvaal
Mõõkvaal Foto: Vida Press

Kuigi sukeldumine on üsna populaarne, siis harva näeb videoid, kus sukeldujatel õnnestub nii lähedalt kokku puutuda suursuguste mõõkvaaladega.

Video on filmitud Norra rannikul, kus merebioloog ja vabasukelduja Andreas B. Heidel õnnestus lähedalt näha võimsaid mõõkvaalasid. «Ma olin üllatunud, kui suursugused need loomad vees on: õrnad ja samal ajal on nende liigutustes suur jõud,» vahendas filmi autori sõnu Lonely Planet.

Video jõuab avalikkuseni ka varsti linastuva dokumentaalfilmi käigus, mis räägib loomade elust. Lisaks saadi filmilindile ka virmaliste all sõitev lohesurfar.

Mõõkvaalad ei ole ohustatud liikide nimekirjas peamiselt just seetõttu, et neid on raske jälgida, kuna nad elutsevad suurel alal ning liiguvad väga kiiresti. Sellele vaatamata arvavad eksperdid, et saastatuse ja liigse jahtimise tõttu võib tegu olla ohustatud liigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles