Finnair tühistab reedel streigi tõttu kuus Tallinna lendu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk
Finnairi lennuk Foto: PETER ANDREWS/REUTERS/Scanpix

Soome lennufirma Finnair tühistab ametiühingu streigi tõttu reedel kuus Tallinna ja Helsingi vahel toimuvat lendu. Kokku jääb ära reedel ära umbes sada lendu. 

Reedel on tühistatud kolm Tallinna-Helsingi lendu algusajaga 14.45, 17.25 ja 19.30 ning kolm Helsingi-Tallinna lendu algusajaga 14.20, 17.00 ja 19.05.

Inimesed, kel on pilet ostetud 10. märtsiks või 14. ja 17. märtsiks, mil streik võib jätkuda, kui selleks ajaks pole kokkulepet saavutatud, võivad kuni 2. aprillini valida reisiks mõne muu päeva. Samuti võib tagasi küsida nendeks päevadeks pileti ja lisateenuste eest makstud raha, seisab Finnairi teates.

Ametiühingu IAU streik kestab reedel kella 15–19. Finnairi tippjuhi Jaakko Schildti sõnul mõjutab streik kõiki siseriiklikke lende, suurt osa Euroopa lendudest ning ühte kauglendu.

Lisaks muutub mõne lennu väljumisaeg, et seda saaks teenindada väljaspool streigiaega. Firma sõnul teavitatakse kliente lendude tühistamisest veebi, tekstsõnumite ja e-kirjade kaudu.

Streik puudutab IAU ja tööandjate liidu Palta vaidlust ettevõtte Airpro töötajate tingimuste ja kollektiivlepingu üle. Vaidlust vahendab riiklik lepitaja. Finnair pole vaidlusega seotud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles