Finnair hoiatas reedeste lendude võimaliku tühistamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnair.
Finnair. Foto: Vida Press

Soome lennufirma Finnair peab reedel toimuva streigi tõttu tõenäoliselt tühistama hulga lende, teatas firma kolmapäeval.

Finnair ärgitab inimesi hoidma silma peal ettevõtte veebilehel, sest lendude tühistamistest teatatakse kohe pärast sellesisulise otsuse langetamist. Finnair võtab tühistamiste asjus klientidega ühendust ka meilitsi.

Ametiühing Õhuruumi Ühing (IAU) teatas, et peab reedel Soome lennujaamades toetusstreigi. IAU oli juba varasemalt teatanud reede õhtul algavast streigist, mis puudutab turvakontrolli ja maapõhiseid teenuseid lennujaamades, kus tegutseb riikliku lennujaamaoperaatori Finavia tütarfirma Airpro.

Streik toimub reedel kella 15–19. Streik mõjutab kriitilise tähtsusega maapõhiseid teenuseid. Finnairi teatel mõjutab streik ka einete pakkumist lennu ajal ja pagasikäitlust.

Vaidluse keskmes on Airpro töötajate palgad, töötunnid ja kollektiivleppe ülesehitus. Airpro vastutab Helsingi-Vantaa lennujaama reisijate turvakontrolli eest, lisaks osutab firma maapinnal ka teisi teenuseid ning rendib pardameeskondi. Finnair pole vaidluses osapool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles