Toitumisnõustaja räägib, mida tasuks lennukis süüa

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukitoit
Lennukitoit Foto: Vida Press

Tavaliselt on lennujaamade ning lennukite menüüvalik üsna piiratud ja enamjaolt ei ole tegu tervislike roogadega, mistõttu on hästi toitumine alati probleemiks.

Toitumisnõustaja Karen Ansel soovitab jätta lennukitoit sinnapaika ning võtta kaasa hoopis enda tehtud hõrgutised. Sellisel juhul tead alati, mida suhu pistad ning võid olla kindel, et see ei tee kehale liiga, vahendab Insider.

Nii võiks lennukisse kaasa võtta õuna ja kalkuni-täisteravõileiva. Seda on lihtne valmistada ja kõht ei lähe kiiresti tühjaks, täpsustas Ansel. Lisaks võib võtta kaasa banaani, kreeka jogurtit ning mõne tervisliku teraviljabatooni.

Kui aga kindlasti pead lennukis midagi sööma, tasuks otsustada mõne kergema võileiva kasuks. Võimalusel rõhu ohtralt ka juurviljadele. Kindlasti jäta menüüst välja majoneesine salatikaste ning vali selle asemel hoopis sinep, oliiviõli või veiniäädikas.

Kõige kindlamini saab lennuväsimust ja ülesöömist vältida vee joomisega. Lendamisel on vedelikupuudus tõsine probleem, mistõttu ei tohiks joomist tualettruumi külastuse kartuses ära jätta.

Arusaadavalt ei saa endale süüa kaasa pakkida pikamaalennuks, kus paratamatult tuleb leppida pardal pakutava toiduga, sest ka nälgimine ei ole tervislik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles