Jaapani loomaaed tappis 57 «võõrgeenidega» ahvi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani makaak
Jaapani makaak Foto: Yuya Shino/Reuters/Scanpix

Takagoyama looduspark Futtsus Jaapanis avastas, et 57 nende lumeahvil on võõrgeenid, mistõttu loomad hukati.  

DNA analüüs näitas, et ahve oli ristatud reesusmakaakidega, kuid see liik on Jaapanis keelatud ning ühtlasi ei ela reesusmakaagid Jaapani looduses, vahendab BBC.

Kohaliku ametniku sõnul hukati ahvid selleks, et kaitsta riigi loomulikku keskkonda. Lisaks korraldas ka loomaaia operaator lähedal asuvas templis ahvidele mälestusürituse.

Jaapani makaagid, kes on tuntud ka lumeahvidena, on Jaapani kohalik liik ning neid peetakse ka üheks peamiseks turismiatraktsiooniks. Jaapan on keelustanud kõikide võõrliikide omamise või transpordi ning see kehtib ka ristandite kohta.

Ametivõimude hinnangul oli hukkamine paratamatu, sest kardeti, et loomad võivad põgeneda ning looduses paljuneda. «Võõrliigid tekitavad probleeme, sest nad segunevad kohalike loomadega ning ohustavad loomulikku keskkonda ja ökosüsteemi,» selgitas ka WWFi Jaapani esindaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles