Saareriigi maakond keelustab võõrtoidu, et muutuda täiesti orgaaniliseks (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orgaanilised juurviljad
Orgaanilised juurviljad Foto: SCANPIX

Maakond Vanuatu saareriigi põhjaosas on otsustanud keelustada igasuguse toiduainete impordi, et muutuda 2020. aastaks täielikult isemajandavaks ja orgaaniliseks.

Torba on selle Vaikse ookeani riigi kõige põhjapoolseim regioon, mis koosneb 15 väikesest saarest. Kokku elab piirkonnas 10 000 inimest. Suuresti puutumata ning turistide poolt unarusse jäätud Torba on kuulus krabi, koorikloomade ja ka ananasside poolest, vahendab Lonely Planet.

Sealse turisminõukogu esimees ütles, et otsusega soovitakse kaitsta kohalike tervist, et nad ei rikuks enda organismi võõrapärase rämpstoiduga nagu riis, magusained ja purgitoidud. Selle asemel peaksid kõik toituma kohalikust orgaanilisest toidust.

«Kui sa tõesti tahad elada oma väikeses paradiisis, siis sa peaksid hakkama saama sellega, mis sul on, ning elama loodusega kooskõlas,» kinnitas nõukogu esimees. «Ei ole mingit mõtet süüa imporditud toitu, kui meil endil on nii palju kohalikku orgaanilist toitu. Me ei taha saada neid haiguseid, mis tulevad koos läänemaailma rämpstoiduga».

Endiselt võib piirkonda importida alkoholi. Vanuatu valitsus on otsusega päri ning ootusäreval seisukohal, sest plaani õnnestumise korral võib ka teisi piirkondi ees oodata sama muudatus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles