Imeline video: vaata, kui tihe liiklus käib meie peade kohal

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kui palju lennukeid on korraga õhus? Maapinnas kõrgemal olevat liiklust jälgiva FlightRadar24 sõnul oleneb kõik päevast ja kellaajast.

«Kui me räägime tipptunnist kogu aasta vältel, siis langeb see reede pärastlõunale kella 14 ja 16 vahele (UTC - rahvusvahelise aja järgi). Juulis ja augustis võib õhus näha sel ajal umbes 16 000 lennukit, jaanuaris ja veebruaris 13 000 lennukit,» ütles firma esindaja Ian Petchenik Telegraphile.

Kui palju on ära kadunuid?

1948. ja 2014. aasta vahel on jäljetult kadunud 85 lennukit (Aviation Safety Network), nendest 26 puhul on tegemist reisijaid vedanud lennukitega. 85-st 59 jäid kadunuks merel ning 26 maismaa kohal.

Kõige parem näide lähiminevikust on Malaysia lennufirma lend 370. Lennuki otsimine lõpetati pärast kolme aastast uurimist eelmisel kuul. Malaisia, Austraalia ja Hiina on läbi otsinud rohkem kui 100 000 ruutkilomeetrise ala India ookeanist. 239 reisijat kandnud lennukit aga leida ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles