Huvitav põhjus, miks India plaanib kõikide lennujaamade nimesid muuta

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chhatrapati Shivaji rahvusvaheline lennujaam
Chhatrapati Shivaji rahvusvaheline lennujaam Foto: DANISH SIDDIQUI/REUTERS/Scanpix

India on nimetanud kõik lennujaamad ajalooliselt tähtsate inimeste järgi ning seda otsust juba tõsiselt kahetsema hakanud, mistõttu plaanitakse kõigi lennujaamade nimi ümber muuta.

Kuigi lennujaama nimi võib tunduda üsna igav, nimetades tavaliselt ära vaid linna ja lisades sellele sõna «rahvusvaheline,» on lihtsusel oma võlu, vahendab Travel and Leisure.

Indias seevastu on lennujaamadele nimi antud ajalooliselt tähtsate inimeste järgi. Nii võib sealt leida lennujaamad nagu Chhatrapati Shivaji rahvusvaheline lennujaam ja Netaji Subhas Chandra Bose rahvusvaheline lennujaam. Kuna nimi ise ei ütle asukoha kohta midagi, peab piirkonnaga enne sinna lendamist üsnagi tuttav olema.

Kuna nimed tekitavad turistide seas palju segadust, kaalub India valitsus kõikide lennujaamade ümber nimetamist vastavalt nende geograafilisele asukohale. Siiski ei vaju ajaloolised kujud unustuste hõlma, sest kuigi nimed vahetuvad, plaanitakse anda tähtsate inimeste nimed lennujaama terminalidele. Seda, kui palju segadust võib terminalide ümbernimetamine tekitada, ei ole veel hinnatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles