Ryanair väidab, et on olnud klientide vastu liiga hea

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi eestkõnelejale tundub, et reisijad kasutavad firma headust ära.
Ryanairi eestkõnelejale tundub, et reisijad kasutavad firma headust ära. Foto: Mihkel Maripuu

Iirimaalt pärit odavlennufirma, mis kunagi oli kurikuulus kompromissituse poolest pagasi mõõtude ja ülekaalu suhtes, väidab nüüd, et inimesed on hakanud nende vabamat hoiakut ära kasutama.

2013. aastani vaadati üksipulgi läbi kogu pagas, mis oli teel lennuki pardale – kõik pidi mahtuma kindlatesse mõõtudesse ja kindlasse kaalu, kirjutas Independent. Tihti küsiti vale proportsiooniga koti eest lisatasuna 70 eurot. Seoses lennufirma kampaaniaga «Proovime alati paremini» lasti reegleid pisut lõdvemaks: teine käsipagas on nüüd lubatud ning turvamehed on ka mõõtmete suhtes leplikumad.

Nii mitmelgi korral on lennu väljumisaeg hilinenud just seetõttu, et reisijad ei suuda asju pea kohal asuvasse hoiupaika ära mahutada. Nüüd hoiatab Ryanair, et kui inimesed ei hakka asjasse mõistlikumalt suhtuma, võetakse kahe pagasi lubamine tagasi.

Lennufirma finantsjuht Neil Sorahan ütles, et neist saavad nende enda viisakuse ohvrid. «Inimesed ei mängi enam reeglite järgi. Me näeme neid toomas salongi väga suuri kohvreid, mis omakorda viivad viivitusteni väravas ja ka pardal,» lisas ta.

Praegu lubab Ryanair pardale 44 liitri suurust pagasit, millele võib lisaks olla väiksem, 14-liitrine kott. «Lõpetage üleõlakottide kandmine ning võtke käsipagasiks kohver, millel on rattad all,» soovis Sorahan. Kui seda aga ei juhtu, siis on lennufirma sunnitud pardale mineku aega veelgi pikendama, et väljalend saaks õigel ajal toimuda.

Ryanairi konkurent EasyJet lubab pardale kaasa võtta ühe suure koti, mille maht võib olla kuni 63 liitrit, lisatasu eest saab pardale kaasa võtta ka teise koti. British Airways lubab reisijad pardale kahe kotiga, millest ühe suurus on 63 ja teise oma 18 liitrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles