Briti väljaanne soovitab taas Eestisse reisida

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn
Tallinn Foto: Smirnov Vladimir/ITAR-TASS/Scanpix

Briti ühe suurima väljaande Telegraph hinnangul hülgab järjest enam britte Prantsusmaa, Hispaania ja Itaalia ning suundub reisile pigem Ida-Euroopasse. 

Telegraph on vahendanud Travelzoo uuringut, kust selgus, et Ida-Euroopas on odavam, eriti kui arvestada kukkunud naela kurssi euro suhtes ning ühtlasi nähakse seda piirkonda ka turvalisemana. Telegraphi reisisoovituste hulka mahtus ka meie naaberriik Läti.

1. Tallinn, Eesti

Eestist leiab ahvatleva koosluse keskaegsest ja modernsest. Tallinnas on üks paremini säilinud iidsete müüride, munakivitänavate ja ohtrate kirikutornidega vanalinnu terves Euroopas. 850-aastasesse ajalukku mahub nii taanlaste, rootslaste, sakslaste kui ka venelaste võimu. See on imeliselt maaliline ja on raske uskuda, et vaid 25 aastat tagasi kuulus see paik Nõukogude võimu alla. Need tumedad ja hallid päevad on ammu minevikus. Praeguses Eesti pealinnas on uhked butiikhotellid, sushi-restoranid, värvikirevad kohvikud ja tulevikku vaatavad elanikud, kes võtavad avasüli vastu digitaalajastu (siin loodi ka Skype).

2. Doonau delta, Rumeenia

Doonau on Euroopa pikkuselt teine jõgi ja Rumeenias purskab see võimas veemassiiv välja oma hinge. Hiiglaslikul kaitsealal elab üle 300 linnuliigi ning ohtrates järvedes ja soodes elavad üle 45 magevee kalaliigi.

3. Riia, Läti

Läti pealinnast leiab ohtralt kirikutorne ja maailma kõige kaunima juugendstiilis arhitektuuri. Noored riialased teavad kindlasti, kuidas pidutseda, eriti just UNESCO nimekirja lisatud vanalinnas. Kuid Riias on ka ohtralt ooperimajasid ja kontserdisaale, mis pakuvad kultuurset elamust. Selleks, et linnamelust põgeneda, tuleks suunduda lühikese rongisõidu kaugusele Jurmalasse.

4. Durmitori ja Biogradska rahvuspark, Montenegro

Montenegro on tuntud imekaunite randade poolest, kuid vähem pööratakse tähelepanu riigi sisemaale, mille ilu tipneb kaunite rahvusparkidega. Looduse müstilisus paneb taas uskuma muinasjuttudesse ja võlujõudu.

5. Bledi järv, Sloveenia

Koobaltsinist järve soojendavad kuumad termaalallikad, mistõttu on see suurepärane koht, kus sügisel väike suplus teha. Veel erilisemaks teeb järve tilluke pisarakujuline saareke, millel on muuseum ja imearmas kirik kuldse altariga. Kirikukellal on ka võlujõud, mida helistades saab midagi soovida.

6. Moskva, Venemaa

Moskvas tuleks külastada Punast väljakut, Kremlit ja Lenini hauakambrit. Kindlasti tuleks nautida ka ööpäev läbi kestvat linnamelu. Siit leiab nii ööklubisid, baare, kaubanduskeskuseid kui ka ohtralt kultuuri. Õhtul võib selga tõmmata parimad riided ja külastada ooperit või balletti.

7. Mostarist Sarajevoni, Bosnia ja Hertsegovina

Kaks põnevat sihtkohta, mis on omavahel ühendatud riigi parima raudteega. Türkiisikarva Neretva jõgi jookseb Mostarist Sarajevoni koos raudteega. Isegi kohalikud on lummatud kaunitest vaadetest.

8. Tatrad, Slovakkia/Poola

Tatrad moodustavad Slovakkia ja Poola vahele loodusliku piiri. Mäestikus on rohkem kui 100 järvekest ja juga, kuhu jõuab mööda matkaradasid.

9. Peterburi, Venemaa

Peterburi ehitati 1703. aastal täiesti tühjale kohale, kus toona asus vaid märgala. Kunagine Venemaa pealinn pakub külastajatele ohtralt vaatamisväärset. Peterburi on näinud 350 aasta jooksul rohkem revolutsioone, sõda ja poliitilisi intriige, kui teised linnad näevad terve aastatuhande vältel.

10. Transfagarasan, Rumeenia

Siin asub üks maailma parimaid sõiduteid, mis pakub piisavalt adrenaliini kõikidele autosõpradele. Tunnelitele, sildadele ja viaduktidele annavad oluliselt juurde ka imekaunid vaated.

11. Praha, Tšehhi 

Kuigi Praha maine käib temast pikalt ees ja enamjaolt nähakse seda peopaigana, on Praha tegelikult väga romantiline sihtkoht. Kui Praha siiski ei kutsu, võib minna Česky Krumlovi, UNESCO nimistus olevasse linna, mis on justkui mõne muinasjutu järgi ehitatud.

12. Kotori laht, Montenegro

Mägede vahel asuv, imeilusa sinise veega järv on üks Montenegro pärle. Linnamüüriga ümbritsetud Kotor on oma munakivitänavate, romantiliste väljakute ja kõrgete kirikutornidega samuti omaette vaatamisväärsus.

13. Krakow, Poola

Varssavi sai sõja ajal tugevalt kannatada, kuid Krakow jäi sellest puutumata, mistõttu on seal endiselt säilinud kaunis vanalinn. Linnas sõidavad vanad trammid, kuigi ühest linna otsast teise saab jalutada vaid kümne minutiga.

14. Plitvice järved, Horvaatia

Horvaatias on kaheksa rahvusparki. Neist kõige kuulsam on kahtlemata Plitvice, mis on kantud ka UNESCO maailmapärandi nimistusse. Erksavärvilised järved ja ohtrad kosed on vaid mõni märksõna, mis kirjeldab seda kaunist loodusimet.

15. Budapest, Ungari

Budapestis on lihtne ringi liikuda, linnasüdames olev jõgi juhatab alati teed. Läänekaldalt leiab rohelised künkad kuumaveeallikatega, kauni palee ja parlamendihoone; idakaldalt aga ilusad pikad tänavad, boheemlaste kohtumispaigad ja kaunid siseõued.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles