Video: Hispaanias avatakse Euroopa kõrgeim ja kiireim «Ameerika mägi»

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need «Ameerika mäed» on Euroopa võimsaimad.
Need «Ameerika mäed» on Euroopa võimsaimad. Foto: Ferrari Land Construction Portaventura Facebook

Nüüdsest saavad seikluste otsijad osta pileteid Ferrarimaale. See on Hispaanias Kataloonia piirkonnas asuv uus lõbustuspark, kus on Euroopa kiireim ja kõrgeim «Ameerika mägi».

«Ameerika mägede» atraktsioon viib inimesed 112 meetri kõrgusele ja laseb neil siis viie sekundi jooksul 180 kilomeetrise tunnikiirusega maa poole söösta. Teemapargis töötav Ferraride proovisõitja Marc Gené ütles, et see tuleb isegi võimsam kui Vormel 1 autod.

Atraktsioonid annavad inimestele aimu, mis tunne oleks olla vormeliauto roolis. «Park on mõeldud absoluutselt kõikidele, ka pere pisemad liikmed saavad avastada Ferrari legendaarsust,» ütles Gené.

Ferrari teemapark sisaldab sõidurada, kahte vormeliauto simulaatorit, kahte 55 meetri kõrgust vabalangemise torni ja palju muud. Lisaks on pargis väike Rooma kolosseum, Milano ooperimaja ja tükikesi Veneetsiast ning Florenciast.

Park saab osaks PortAventura maailmast – kompleksist, mis asub tunnise sõidu kaugusel Barcelonast. Sinna kuuluvad viis teemahotelli, seikluspark ja veepark. Kogu kompleks meelitab igal aastal miljoneid külastajaid. Ferrarimaa loodab uue pargiga saavutada sellise edu nagu Ferrari maailm Abu Dhabis. Araabia Ühendemiraatide park avati 2010. aastal.

Ferrarimaa lõbustuspark avatakse 7. aprillil. Täiskasvanupilet maksab 55 eurot, kirjutas The Local. 

Vaata videost, milline park välja näeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles