Balilased kardavad, et Trumpi hotell vihastab jumalaid

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanah Lot tempel
Tanah Lot tempel Foto: TIM CHONG/REUTERS/Scanpix

Mõni päev pärast Donald Trumpi ametisse astumist avaldati, et tema hotellikett plaanib olulist laiendust. 

Kohalikud kardavad aga, et Trumpi hotell vihastab nende jumalaid. Plaanitud Trump International Hotel and Tower Bali ehitatakse koostöös Indoneesia arendajaga. Selleks renoveeritakse juba olemasolev hotell, kuid see ehitatakse palju suuremaks. Uute ehitistena tulevad sinna suur torn ja golfiväljak, vahendab Travel and Leisure.

Hotellist avaneks vaade 16. sajandil ehitatud Tanah Lot templile, kus kohalike uskumuse järgi elavad Hinduismi jumalad. Seni ei ole keegi tohtinud ehitada ühtegi hoonet kõrgemaks kookospuust, sest vastasel juhul saavat jumalad kurjaks.

Trumpi hotell oleks aga oluliselt kõrgem kui kookospuud. «Ma rangelt soovitaksin kõik arendused, mis templit mõjutavad, tegemata jätta,» sõnas kohaliku hinduorganisatsiooni esimees Ngurah Sudiana. «See on balilaste jaoks õrn koht. Balilased ei tõsta tavaliselt kära, kuid asjad, mis puudutavad templi pühadust, on nende jaoks väga olulised».

Ajal, mil ehituse alustamiseks otsiti arendajat, sõbrustas Trump Indoneesia esindajatekoja liikme Setya Novantoga, kes vabastati ajutiselt ametist pärast seda, kui ta üritas Ühendriikide kaevandusettevõttelt miljoneid välja pressida.

Trump nimetas 2015. aastal Novantot «suurepäraseks meheks», mistõttu tekkisid kahtlused ka huvide konflikti suhtes, kui Trump peaks presidendiks saama. Donald Trump andis oma ettevõtete juhtimise üle kahele pojale. Kriitikud on korduvalt nõudnud Trumpilt osakutest loobumist ajaks, mil ta on Ühendriikide president, kuid ta on sellest keeldunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles