Galerii: algas suur hiinlaste ränne

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinas saabub varsti uus aasta, millega koos saavad hiinlased nädalajagu vabu päevi ning suunduvad reisile.

Sadu miljoneid Hiina kodanikke on asunud teele ning ummistanud lennu-, rongi- ja bussijaamad ning suuremad kiirteed. Uusaasta on hiinlastele aasta suurim püha, mistõttu sõidetakse kas perega reisile või minnakse maapiirkondadesse perele külla, vahendab Independent.

Hiina uusaasta saabub 28. jaanuaril ning pidustusi jagub sel ajal kaheks nädalaks. Hinnanguliselt tehakse 40-päevasel perioodil kolm miljardit reisi, sellehulgas rohkem kui 2,5 miljardit autoreisi.

Piletijärjekorrad on üüratud ning bussi või rongi peale saamiseks tuleb oodata tunde.

Vaatamata sellele, et alates 1912. aastast on hiinlased kasutanud Gregoriuse kalendrit, tähistavad nad endiselt ka uue aasta saabumist kuukalendri järgi. Selle aluseks võetakse teine noorkuu pärast talvist pööripäeva, mistõttu saabub Hiina uusaasta iga kord erineval ajal.

Hiina uusaasta tähistamisel hoitakse silma peal ka mujal maailmas, pidustusi toimub Taiwanis, Singapuris, Malaisias ja teistes Aasia riikides. London ja San Francisco on väitnud, et nemad on suurimad pidustuste korraldajad väljaspool Aasiat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles