Kolm reisinõuannet, millest ei tasuks kinni pidada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisimine
Reisimine Foto: SCANPIX

Reisiveebides antakse turistidele alati hulgaliselt nõu, kuidas saavutada unelmate reis.

Ometi ei pruugi kõik need soovitused paika pidada või vähemalt tuleks väga tähelepanelikult üle vaadata, millised soovitused peavad paika just sinu soovide ja planeeritud reisi kohta, vahendab news.com.au.

Kõige enam soovitatakse neis portaalides vabalt raha laristada ja end täielikult ära hellitada, sest oled puhkusel ning siis ju ometi võib. Tegelikult ei ole see soovitus üldse parimate killast. See, et oled juba puhkusele läinud, on omaette hellitamine.

Loomulikult ei pea end täielikult piirama. Rannas lebades võid endale ikka paar jäätist lubada või õhtusöögi juurde mõne hea klaasi veini osta. Pigem peaksid läbi mõtlema impulsiivsed ostud. Kui rendid autot, ei pea see olema kõige kallim Mustang, mis nimekirjast saadaval on. See millise autoga sa sõidad, ei mõjuta tegelikult suuresti reisikogemust.

Lisaks soovitatakse võimalikult palju korraga näha. Kui oled juba mõnda riiki või piirkonda reisile suundunud, siis tasuks kõik sealne korraga ära näha. Ka see soovitus ei ole tegelikult kasulik, sest nii rapsid puhkuse maha, tegelikult midagi nautimata.

Planeeri reis põhjalikult ette. Veendu, et tead, mida sihtriigis näha on, ja mis just sulle huvi pakub, ning reisil olles ürita selle plaani juurde jääda. Muidugi, kui avastad, et armusid ühte Hispaania mägikülla, võid sinna paariks päevaks kauemaks jääda, aga ära ürita oma Hispaania reisi sisse mässida veel ka Andorrat, veidi Lõuna-Prantsusmaad ja Monacot lihtsalt sellepärast, et need asuvad üsna lähedal.

Peaaegu kõik portaalid soovitavad võõrastest eemale hoida, kuid kui tahad tundma õppida kohalikku kultuuri, siis tuleks käituda täpselt vastupidi. Kindlasti tuleb silmad lahti hoida ja ehk mitte kaasa minna iga nurgataguse kaupmehega, kuid näiteks rannabaaris paar sõna mõne kohalikuga vahetada on ilmselt täiesti turvaline.

Selleks, et sihtriiki täielikult kogeda, tuleks kohalikega suhelda ning uurida nende arusaamu maailma asjadest ja kohalikust elust. Nemad oskavad anda kõige parema ülevaate sellest, kuidas inimesed end seal elades tunnevad, ning nii tead ka sina reisi lõpuks sihtkohast palju rohkem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles