Viis viga, mida puhkuse broneerimisel teed

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus
Puhkus Foto: SCANPIX

Internetis broneerimine on väga populaarne, kuid sellega kaasnevad ka ohud, mida esmakordsed reisiotsijad ei pruugi teada. 

Kuigi parima hinna otsingul ei ole midagi viga, ei tohiks puhkus taanduda vaid soodsale hinnale. Kui on soov veeta mõnus puhkus ja meeldejääv reis, tuleb vaadata, millist kogemust pakutud hinna eest lubatakse, vahendab  Escape.

Sa ei otsi piisavalt

Puhkusele mineku soov on suur ja seepärast tehakse sageli rutakaid otsuseid. Ühtlasi on viga osta ära kõige soodsam pakett, mis näppu jääb. Kui pileti- või paketihind on tõeliselt odav, tuleb hoolikalt lugeda ostutingimusi, sest sageli on seal peidus mõni konks, mis võib, kuid ei pruugi sinu plaanidega sobituda.

Sa ei loe tagasisidet

Internet on täis klienditagasisidet, olgu siis hotellide, restoranide või internetibroneeringusüsteemide kohta. Ära kunagi eelda, et kuna lehekülje nimi on tuntud, võib selle kvaliteeti ka usaldada. Viis minutit internetist otsimist võib anda palju parema ülevaate sellest, mis sorti ettevõttega tegelikult tegu on.

Sa ei kontrolli, mis hinnas sisaldub

Pakettreiside puhul on alati ülimalt oluline kontrollida, mida selle soodsa hinna eest täpselt pakutakse. Sageli võib lisateenuste nimekiri olla küll muljetavaldav, kuid kui selle arvelt on välja jäetud mõni oluline baasväärtus, ei ole lisast tegelikult kasu. Näiteks kui lisas on märgitud, et saad lapsed tasuta kaasa võtta, kuid sul lapsi ei ole, ei muuda see soodustus sinu jaoks midagi.

Sa ei broneeri endale transporti

Lennukist väljudes tekib alati esimese asjana küsimus, kuidas jõuda hotelli. Olenevalt riigist ja lennujaama suurusest võivad kesklinnabussid sõita tunnis vaid korra, mistõttu pead sageli pikalt ootama. Kui sa ei ole end kurssi viinud kohalike taksondusreeglitega, võid tõsiselt petta saada. Et enda puhkust mugavamaks muuta, peaksid vähemalt esimese transpordi hotelli eelnevalt ära broneerima või selle põhjalikult läbi mõtlema.

Kui kasutad jätkulende, kontrolli, kas järgmine lend väljub samast lennujaamast, kuhu eelmine maandus. Kui ei, siis on oluline, et broneeriksid endale juba enne teele asumist transpordi, et saaksid olla õigel ajal õiges kohas. Kindlasti tuleks üle vaadata ka reisi viimasel päeval vajaminev transport ning kellaaegade põhjal otsustada, kas selleks oleks vaja midagi eelnevalt broneerida.

Sa ei osta reisikindlustust

Reisikindlustust õnneks alati vaja ei lähe, kuid seetõttu võivad paljud arvata, et seda ei tasu osta. Siiski on sellest palju abi, kui peaksid reisil end basseini hüpates vigastama või keegi jalutab rannast sinu tehnikaga minema. Lisaks katab reisikindlustus kõiksugu eriolukordi. Kui keegi sinu pereliikmetest peaks enne reisi tõsiselt haigestuma, tagastab kindlustus vastavalt tingimustele reisi eest makstud raha. Kui sul on olemas krediitkaardikindlustus, tasuks enne reisi üle kontrollida, millised on täpselt selle tingimused ning kas need vastavad sellele, mida sa vajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles