Hiinlased ostavad massiliselt reise Islandile ja Antarktikale

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlased teevad paksus sudus trenni
Hiinlased teevad paksus sudus trenni Foto: China Stringer Network/Reuters/Scanpix

Hiina kohalikele elanikele tekitab viimasel ajal ohtralt probleeme saastunud õhk, mistõttu on hiinlased hakanud ostma massiliselt reise puhta õhuga sihtkohtadesse.

Viimasel ajal on Hiinas märksõnade «sudu eest põgenemine», «kopsude puhastamine» ja «metsad» otsing internetis kolmekordistunud ning inimesed valivad sihtkohti just puhta õhu põhjal, vahendab Telegraph.

Uuringust selgus, et hiinlaste arvates on kõige puhtama õhuga paigad Seišellid, Maldiivid, Island ja Antarktika. Seni on populaarseimateks puhkusekohtadeks aga Phuket, Bali, Lõuna-Korea Jeju saar ja Hainani saar Hiinas.

Tugeva sudu tõttu on Hiinas antud hoiatus 62 linnas. Saastatus oli keskmisel või kõrgemal tasemel 186 linnas ning kokku on antud kõrgeima astme hoiatus 25 linnas. Eriti peente (PM2,5) osakeste levik õhus ei tohi olla suurem, kui 25 mikrogrammi 24 tunni kohta. Tiananmeni väljakul aga mõõdeti selleks tasemeks 475 mikrogrammi ühe kuupmeetri kohta.

Lähiajal plaanib Hiina valitsus sulgeda 500 tehast ning 2560 ettevõttel tuleb korrastada tegevust, et ei tekiks nii suurt õhusaastet. Järgmisel kuul keelatakse õhku rohkelt saastavatel autodel linna sisenemine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles