Täna toimus maailma kõige hirmsam lend

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk lennujaamas
Finnairi lennuk lennujaamas Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/Scanpix

Finnairi tänast, 13. jaanuaril, aset leidnud lendu peetakse «maailma kõige hirmsamaks».

Finnairi lendu Kopenhaagenist Helsingisse nimetatakse naljatades kõige hirmsamaks lennuks maailmas. Helsingi lennujaama tähiseks on HEL (hell tähendab inglise keeles põrgut - toim.) ning selle liinilennu numbriks on AY666, vahendab Rambler.

Kuigi Finnair teenindab seda liini sama lennunumbriga juba aastaid, satub see alati kõrgendatud tähelepanu alla, kui lennupäeval langevad kokku 13. kuupäev ja reede.

Finnair lendab Helsingi ja Kopenhaageni vahel viis korda päevas ja lennu number 666 ei ole seni veel täituvust mõjutanud. Lend väljub Taanist 13.15 Kesk-Euroopa aja järgi ja enamasti on lend ka välja müüdud.

Number 13 kartuses on aga nii mõnigi lennufirma jätnud selle lennuki ridade loetelus vahele. Nii võib mõnikord üksteise kõrvalt leida read 12 ja 14. 2017. aastal langeb 13. kuupäev reedele kaks korda: jaanuaris ja oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles