Ameerika lennujaamades leiti eelmisel aastal rekordarv tulirelvi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll
Turvakontroll Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikide transporditurvalisuse amet avalikustas raporti, mille kohaselt konfiskeeriti 2016. aastal kohalikes lennujaamades kokku 3391 tulirelva.

Võrreldes 2015. aastaga on tulirelvade konfiskeerimiste arv tõusnud üllatavad 15 protsenti. See tähendab, et eelmisel aastal peeti iga päev lennujaamades kinni keskmiselt üheksa inimest, kel oli kaasas tulirelv, vahendab Travel Pulse.

Seejuures tuleb silmas pidada, et 2016. aastal vaadati läbi 738 318 264 reisijat, mis on 43 miljonit rohkem, kui 2015. aastal. Veelgi murettekitavam on asjaolu, et 83 protsenti leitud relvadest olid ka laetud.

Kõige rohkem tulirelvasid, 198, leiti Atlanta Hartsfield-Jackson rahvusvahelise lennujaama reisijatelt, mis on ka mõistetav, sest tegu on maailma kõige rahvarohkema lennujaamaga. Sellele järgnesid Dallase ja Houstoni lennujaamad.

Enamik reisijaid, kes olid relva kaasa võtnud, tegid seda kogemata. «Kui võtate kaasa koti, portfelli, kohvri või jaki, mida te ei ole pikemat aega kasutanud, kontrollige see kindlasti ka üle, et te ei võtaks lennujaama kaasa midagi keelatut,» soovitas transporditurvalisuse ameti esindaja.

Relvade konfiskeerimise arv on järjepidevalt kasvanud juba alates 2008. aastast. Florida lennujaamatulistamise valguses on võetud arutuse alla taas lennujaamade turvalisus ning ilmselt mängivad ka rekordilised numbrid tulevastes ümberkorraldustes suurt rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles