Lufthansa kaotas liidrirolli Euroopas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk Tallinna lennujaamas
Lufthansa lennuk Tallinna lennujaamas Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Kui vaadata, milline Euroopa lennufirma lennutas mullu enim reisijaid, siis leidis aset oluline muudatus, kuna Iiri odavlennufirma Ryanair tõukas troonilt senise liidri, Saksa päritolu Lufthansa.

Ryanairiga, kes on teistelt lennufirmadelt meelitanud reisijaid üle odavate lennupiletitega, reisis mullu 117 miljonit inimest, mis tähendab 2015. aastaga võrreldes 15-protsendilist reisijate kasvu, vahendab lennundusportaal Aerotime. Samal ajal jäi Lufthansa möödunud aasta reisijate arvuks 109,7 miljonit inimest.

Hästi läks mullu veel teistelgi odavlennufirmadel. Näiteks Ungari odavlennufirma Wixx Air lennutas 2015. aastaga võrreldes mullu 19 protsenti enam reisijaid (kokku 22,7 miljonit inimest). Norra odavlennufirma Norwegian Air Shuttle kasvatas reisijate arvu 14 protsenti. Nii küündis nendega lennanud inimeste arv mullu 29 miljonini.

Kuigi Lufthansa kaotas reisijate arvu arvestades Euroopas liidrikoha, on käibenumbrite järgi jätkuvalt tegemist suurima lennundusgrupiga Euroopas. Selle taga on asjaolu, et erinevalt konkurentidest pakub Lufthansa rohkem pikamaalende. Ka on ettevõttel erinevalt teistest oma toitlustus- ja hooldusüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles