Eelmisel aastal avati üle 3000 uue lennuliini

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid
Lennukid Foto: DANIEL ROLAND/AFP/Scanpix

2016. aastal avati rohkem kui 3000 uut lennuliini ning arvatavasti toob see aasta isegi rohkem uusi ühendusi.

Eelmisel aastal avati 3042 lennuliini, mis teeb iga päeva kohta kaheksa uut ühendust erinevate sihtkohtade vahel. Kuigi see tundub suur arv, siis 2015. aastal avati liine veelgi rohkem, 3109, vahendab Travel and Leisure.

Kõige rohkem uusi liine avas Ryanair, kes asus lendama 200-l uuel marsruudil. See on kaks korda rohkem, kui teisele ja kolmandale kohale jäänud easyJet ja Wizz Air, kes avasid vastavalt 106 ja 100 uut liini.

Euroopa lennufirmad olid vastutavad enamike uute liinide eest. 20 kõige enam marsruute avanud lennufirmade hulgas oli 13 Euroopa ettevõtet. Siiski tehti enamus uusi ühendusi Ameerika Ühendriikidega. Suurriigi lennujaamadega avati kokku 916 uut ühendust. Teisele kohale jäi selles arvestuses Hispaania, kuhu avati 395 uut liini.

Rohkem kui pooled avatud lennuliinidest olid täiesti uued ning nendel ei opereerinud varem ükski teine lennufirma.

Võistlus uute liinide avamise nimel jätkub ka sel aastal. Juba praegu on plaanis avada rohkem kui 1150 liini ja suure tõenäosusega täieneb see number aasta jooksul veel 2000 võrra. Sealhulgas avatakse ka maailma pikim lennuliin Aucklandist Uus-Meremaalt Dohasse Katari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles