Stjuardess keelas mustanahalisel arstil patsienti aidata

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delta Air Lines
Delta Air Lines Foto: Scanpix/AP

Delta Air Linesi lennul kukkus kokku mees ning kaotas teadvuse, abi pakkunud mustanahalist arsti aga patsiendi juurde ei lastud. 

Arst Tamika Cross soovis kokku kukkunud meest aidata, kuid stjuardess saatis ta minema, öeldes, et nad otsivad päris arste või õdesid. Kui Cross aga teatas, et tema ongi päris arst, ei tahtnud stjuardess seda uskuda, vahendab Washington Post.

Stjuardess esitas Crossile ohtralt küsimusi, alates sellest, mis sorti arst ta on, kuni selleni, miks ta viibis reisi alguspunktis Detroitis. Cross üritas võimalikult kiiresti kõigile küsimustele vastata, kuid rõhus sellele, et patsiendi seisukord võib selle küsimise ajal järjest halveneda.

Seejärel nõudis stjuardess Crossilt töötõendit. Samal ajal tuli patsiendi juurde ka üks valgenahaline meesarst, kes kohe ka patsienti abistama lasti. «Aitäh abi eest, aga tema saab meid aidata ja tal on olemas ka töötõend,» nähvas stjuardess Crossile.

Olukorra teeb hullemaks ka see, et tegelikult ei näidanud meesarst ühtegi töötõendit, vaid pigem tundis stjuardess, et valgenahaline mees vastab rohkem arsti tunnusmärkidele kui mustanahaline naine.

Hiljem stjuardess küll palus vabandust ning pakkus Crossile ka tasuta boonuspunkte, kuid sellest naisele ei piisanud ning ta otsustas anda asjale ametliku käigu.

Delta Air Linesi avalduses seisis, et seni on arstid pidanud enne abi andmist alati näitama töötõendit ning kuna Cross tõendit ei näidanud, ei lastud teda ka patsienti aitama. Crossi arvates ilmnes selles väites kaks suurt viga.

Esiteks ei kanna arstid alati oma töötõendit kaasas, eriti kui nad suunduvad puhkusele. Teiseks aga rakendatakse reeglit väga ebakorrapäraselt, sest Cross on puutunud kokku mitme olukorraga, kus tõendit nõutud ei ole.

Delta Air Lines otsustas selle juhtumi põhjal teha aga oma reeglites muutuse ning edaspidi ei pea arstid enam töötõendit enne patsiendi abistamist ette näitama. Cross jäi sellise lahenduse ning saadud vabandustega rahule ning arvas, et selline muudatus tagab kiirema abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles