Põhja-korealaste uskumused: Kim Jong-il leiutas hamburgeri (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-ili viies surma-aastapäev Kim Il Sungi väljakul.
Kim Jong-ili viies surma-aastapäev Kim Il Sungi väljakul. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea on äärmiselt suletud ühiskonnaga ning sealsed kodanikud usuvad, mida nende suured juhid neile räägivad.

Prantsuse ajakirjanikul avanes erakordne võimalus kohtuda ühe Põhja-Korea tudengiga ning minna temaga riigis ringreisile. Päevade jooksul avanes ajakirjanikul võimalus uurida lisaks sealsetele vaatamisväärsustele ka kohaliku neiu arusaamist muust maailmast, vahendab Daily Mail.

Reisi käigus leidis kinnitust tugev kontroll, mis riigis valitseb, sest näiteks ei olnud 20-aastane tudeng kordagi kuulnud Lady Gagast, ta ei uskunud iPadi võimalusse ning lõhkiste teksade moekusse. Lisaks oli Miss Kimina kuvatav neiu veendunud, et hamburgeri leiutas 2009. aastal riigi juht Kim Jong-il.

Siiski oli ta kuulnud Michael Jacksonist, kuid väitis, et lääne muusika ei jõua nendeni, kuna nad ei taha seda kuulata ning eelistavad Mozartit, Bachi ja Beethovenit.

Vaatamata sellele, et reisi vältel nähti tänavatel mitmel korral ka kerjuseid, oli Miss Kim veendunud, et kõik Põhja-Korea elanikud on sama rikkad. Ühtlasi arvas ta, et vallalised naised ei jää kunagi rasedaks. Iluideaaliks pidas Miss Kim suurte silmade, kõrge nina, väikese suu ja valge nahaga naisi. Kindlasti ei tohiks naised olla ka liiga saledad.

Nii ei sõida naised pealinnas kunagi rattaga, sest see on ohtlik ning teeb jalad koledaks. Kui naiselt aga küsiti, kas ka Kim Jong-un on ilus mees, pidas ta seda küsimust ennekuulmatuks.

Siiski on mõned lääne mõjutused läbi tugevate müüride sisse murdnud. Miss Kim oli tuttav Miki-Hiirega, kuid oli veendunud, et tegelane on pärit Hiinast.

Miss Kimil on soov tulevikus külastada ka Inglismaad, kuid kindlasti mitte Ameerika Ühendriike, sest ameeriklasi ta enda sõnul vihkab. Ameerika filmidest on ta näinud vaid «Gladiaatorit», mis oli küll hea, kuid intiimstseenid olid liialt piinlikud. Oma lemmikfilmiks peab noor naine «Veremerd», mis räägib sellest, kuidas jaapanlased organiseerisid põhja-korealaste massitapmise.

Miss Kim õpib ülikoolis võõrkeelte erialal. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles