Kaheksa nippi, kuidas veeta ideaalne puhkus

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne puhkust võiks võimalikult palju ülesandeid ära klaarida, et keegi sind segama ei peaks.
Enne puhkust võiks võimalikult palju ülesandeid ära klaarida, et keegi sind segama ei peaks. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi puhkusele minek võib olla mõnus, siis toob tavaliselt selle planeerimine kaasa ka hulgaliselt peavalu. 

Kõik puhkused on erinevad ning samuti varieeruvad inimeste soovid, kuid järgides mõnd lihtsat nippi võid kindel olla, et säästad korraga nii närve kui raha, vahendab Insider.

1. Alusta juba varakult planeerimist

Reisimõnu koosneb kolmest osast. Esiteks ärevast reisiootusest, seejärel reisil olemisest ning viimaks mälestustest. Seega on oluline, et sa ei jätaks esimest osa unarusse. Uuringud on näidanud, et suurem osa inimesi on õnnelikumad enne reisi, kui pärast reisi. Ootusärevus on väga tähtis, just selletõttu oleme õnnelikumad ka reedel, kui pühapäeval. Enne reisi peaksid kindlasti vaatama internetist sihtkoha pilte, võimalusel videoid ning lugema erinevaid lugusid, see kõik käib asja juurde.

2. Vähenda valikuvõimalusi

Erinevad sihtkohad pakuvad hulgaliselt võimalusi põnevateks tegevusteks. Internetist on need valikuvariandid kergesti kättesaadavad, mistõttu võib tekkida ahastus, sest otsustada on lihtsalt liiga raske. Kas võtta ekskursioon toidukultuuriga tutvumiseks? Äkki peaks minema matkama? Kuidas oleks väikese kruiisiga? Enne reisi peaksid aga välja valima maksimaalselt kaks reisi peaeesmärki, et kohapeal mitte segadusse sattuda. Kui oled eeltöö reisi ajal ära teinud, siis võid ka kindel olla, et oled teinud õige valiku.

3. Puhka üks nädal korraga

Kuigi kahenädalase puhkuse jooksul võid rohkem avastada, siis sinu mälu seda suuresti ei talleta ning puhkamise ja elamusrohkuse seisukohalt ei ole vahet, kas puhkad korraga ühe nädala või rohkem.

4. Anna endale aega

Selleks, et puhkust täielikult nautida, peaksid enne puhkama minekut võtma paar vaba päeva. Nii võid juba töömõtetest varakult vabaneda, asjad rahulikult kokku pakkida ning vaikselt end puhkuse režiimile ümber sättida.

5. Raiska raha kogemustele mitte asjadele

Kui oled raha maksnud juba reisi ostmiseks, siis oled õigel teel. Sama tuleks meeles pidada ka reisides, et nipsasjakestest ei jagu sul õnne nii kauaks kui vaimustavatest mälestustest.

6. Kogu kogemusi alguses, mõnule lõpus

Kõik on esimesel päeval uus, mistõttu tasuks endasse võtta kõik, mis vähegi võimalik. Seitsmendal päeval samas kohas puhates oled juba kõigega tuttav ning tead täpselt, mis sulle meeldib. See on paras aeg nautlemiseks.

7. Tee asju, mis väärivad mäletamist

Kui reisi ajal toimub mingeid suursündmuseid, siis on mõtet neid hoida reisi lõpuks. Tavaliselt mäletavad inimesed ikka nimekirjade viimast osa ning unikaalseid üksuseid, nii on ka puhkusreisidega.

8. Räägi oma reisist

Kui oled kodus tagasi, tasub oma reisist rääkida. Su kogemused on veel värsked, mistõttu lähed kindlasti ka sees põlema, kui avaneb võimalus neist jutustada. Kui jagad oma kogemusi teistega, jäävad need ka sulle endale paremini meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles